Bağarası’nın İlçe Olma Hayali

Süleyman Demirel’in başbakanlık döneminde ilçe olma sözü verilen Söke’nin Bağarası Beldesi’nde ilçe olma hayalleri yeniden alevlendi.

Bağarası’nın İlçe Olma Hayali
Aydın 'ın büyükşehir olması ile Söke 'nin Mahallesi konumuna geleceği ifadeleri 8 Bin nüfuslu beldeyi ayağa kaldırırken; uzun yıllardır ilçe olma hayali olan Bağarası Belde sakinleri yetkililere ilçe olma isteklerini yeniden haykırıyor.Aralarında Ak Parti Belde Teşkilatı yöneticilerinin de bulunduğu siyasi parti temsilcileri, meslek odası yöneticileri Aydın 'ın Büyükşehir olması ile beldelerinin ilçe yapılması için seslerini yükseltmeye başladı.Aydın ili ve Söke ilçesinin en büyük beldelerinden biri olan ve yıllardır ilçe olabilmek için verdikleri mücadeleleri ile dikkat çeken Bağarası Beldesi, Aydın 'daki yeni büyükşehir yapılanmasından ilçe olarak çıkma arzusunda. Beldedeki siyasi ve meslek odası temsilcileri bu konuda partiler üstü bir çalışma başlatılmasını kararlaştırırlarken Bağarası 'nın fiziki, coğrafi ve ekonomik yapısını içeren hazırlanacak olan bir dosya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İç İşleri Bakanlığına ve bölge milletvekillerine gönderilecek.

BAĞARASI BELEDİYE BAŞKANI SALİH ÖZDEMİR ; “ORTALIKTA BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ DOLAŞIYOR”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'nın Büyük Şehir yapılacak illerin arasına Aydın 'ın da yer aldığını müjdelemesini bir Aydın 'lı olarak kendilerini sevindirdiğini söyleyen Bağarası 'nın Demokrat Parti (DP) 'li Belediye Başkanı Salih Özdemir; “Aydın 'ın Büyükşehir modelinde Kocaeli örnek alınacakmış. Büyükşehrin yapılanmasında kapatılacak belde belediyelerin Kocaeli örneğine göre belirleneceğini duyduk. Söke 'nin mahallesi mi, ilk kademe belediyelerin arasında mı, yoksa ilçe mi olacağız?. Ortalıkta ciddi bir bilgi kirliliği dolaşıyor. Bizim gönlümüzden geçen ilçe olmak. Devletimizin halkın mutluğunu, refahını istediğini biliyoruz. İlçe olursak mutlu olacağız, bu yöndeki taleplerimizi her platformda dile getireceğiz. Zira Bağarası çevresindeki kalabalık köy grupları ile merkezi konumda ve ilçe olmayı hak ediyor. Beldemizin % 99 ilçe olacağına inanıyorum” dedi.
Kaynak: İHA