14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Adıyaman Tabip Odası tarafından etkinlik düzenlendi.

14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği
Antichos Otel'de düzenlenen etkinliğe Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici başta olmak üzere sağlık camiasından yöneticiler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Adıyaman Tabip Odası Başkanı Servet Kölgelier, hekimlerin zor şartlarda görev yaptıklarını ve problemlerin çözülmediğine dikkat çekerek, vatandaşların hekimlerin sorunlarıyla ilgili yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını vurguladı. Sağlık Müdür Vekili Dr. Nurettin Karakayalı ise, tüm meslek gruplarının az çalışıp, çok kazanmak arzusunda olduklarını ifade etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz ise, hekimlerin az çalışmadığını aksine performans sistemi nedeniyle gecelerini gündüzlerine kattıklarını aktardı. Vali Ramazan Sodan ise, sağlık camiasının fedakarca çalıştığını ve kutsal bir meslek icra ettiklerini belirterek, her şeyin para olmadığınaişaret etti.

Vali Sodan, bu mesleğin manevi ağırlığının daha ağır bastığını belirterek, 'Son yıllarda sağlık alanında önemli gelişmeler olmaktadır. Önceleri insanlar sağlık hizmetlerine ulaşamazken bugün AB kriterlerinde hizmet alınıyor. Fiziki ve hizmet alanında önemli yatırımlar yapıldı ' dedi. Daha sonra meslekte 25. yılını tamamlayan Dr. Sefa Yalçın'a Vali Ramazan Sodan tarafından plaket verildi.
Kaynak: İHA