TÜMSİAD'dan Farklı Bir Kurtuluş Gecesi

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü münasebetiyle TÜMSİAD Erzurum Şubesi’nce bir anma gecesi düzenlendi.

TÜMSİAD'dan Farklı Bir Kurtuluş Gecesi
Gecede araştırmacı, tarihçi yazar Muzaffer Taşyürek tarafından “ İşgal, güç ve kurtuluş “ konulu bir sunu gösterimi yapıldı.Erzurum İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen program, Kur 'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Vefa Derneği İlahi grubunun Erzurum kasideleri izleyiciler tarafından beğeni ile dinlendi.Muzaffer Taşyürek Hoca 'nın sunduğu slayt gösterisinde Erzurum 'un yaşadığı işgal ve göç video görüntüleri izleyenler tarafından merak ve ilgi gördü. Erzurum 'un çok acı çektiğini belirten Taşyürek, Ermeni diasporasının 4T planı olduğunu, bu 4T nin tanıma, tanıtma,tazminat ve toprak olduğunu söyledi. Bu tür anma toplantılarının yeni nesillere geçmişte yaşananların aktarılması için bir vesile olduğunun altını çizen Taşyürek, “Sivil toplum kuruluşlarının bu tip organizasyonlara öncelik vermesi gerektiğini” söyledi.TÜMSİAD Erzurum Şubesi başkanı Yılmaz Çokçevik, “Tarihinde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Erzurum için ,bu günler acı ve kederin hiç bitmediği,gözyaşların hiç dinmediği günlerdir . Rabbim bu günleri tekrar yaşatmasın hem memleketimize hem de ülkemize. Bu günleri unutmamak geleceğe güvenle bakmak demektir” diyerek geceye katılan konuklara teşekkür etti.Program Kur 'an-ı Kerim okunuşuyla sona erdi.
Kaynak: İHA