Oka ve Halkbank Arasında Protokol

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Halkbank arasında finansman kredisi protokolü imzalandı.

Oka ve Halkbank Arasında Protokol
İmzalanan protokol kapsamında ajansın hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan KOBİ'lere eş finansman kredisi fırsatı sunmayı hedefliyor.

Anitta Otel'de düzenlenen törende protokol imzalarını Çorum Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Çakır ve Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel attı. Vali Çakır, Halkbank'ın OKA'ya sağladığı bu desteğin önemine değinerek, bu destek sayesinde OKA projelerinin finansman sorunu yaşamayacağını belirtti.

Bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeye katkı sunmak amacıyla kalkınma ajanslarıyla işbirliğine giden ilk banka olduklarını belirten Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel ise, protokol sayesinde ajansın desteğinden yararlanmaya hak kazanan projelerin sahiplerine nakit akışı sağlamayı sürdüreceklerini ve işletmelere Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi kullanma fırsatı da sunacaklarını dile getirdi.

Bölgesel kalkınma ajanslarının, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal gelişme için son derece önemli olduğunu düşündüklerini söyleyen ve banka olarak Devlet Planlama Teşkilatı'nın kurduğu ajanslarla işbirliğine giden ilk banka olmaktan gurur duyduklarını aktaran Aksel, 'Türkiye'nin her köşesinde küçük esnafın ve sanatkarın yanında olan Halkbank, kurulduğu günden bu yana üstlendiği bu görevi aynı kararlılık ve istekle devam ettiriyor. Banka olarak, bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliğini de bugörevin doğal bir parçası olarak görüyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz ' dedi. Protokol çerçevesinde, mali destekten yararlanmaya hak kazanan projelerin sahibi KOBİ'lere kalkınma ajansı tarafından aktarılacak fonların nakit akışı, Halkbank kanalıyla gerçekleştirilecek. Banka, ajanstan gerekli finansal kaynağını elde eden işletmelere Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi'nden faydalanma imkanı da sunacağını belirtti

Kaynak: İHA