Küre'de Kapalı Köy Yolları Açılıyor

Kastamonu'nun Küre ilçesi Kaymakamlığı'na bağlı İlçe Özel İdare Müdürlüğü ile Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından Küre'de kapalı olan köy yollarının ulaşıma açılabilmesi için çalışmalar sürüyor.

Küre'de Kapalı Köy Yolları Açılıyor
Yoğun bir mesai içinde köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını devam ettiren ekipler, Küre'de 34 köyden 14'ünün kapalı olduğunu belirtti.

Kapalı köy yollarından hasta veya cenaze gibi durumlarda bu tür yerlere öncelik tanındığını açıklayan ekipler, “Hasta ve cenaze olan köy ve mahallelerin yolları ile taşımalı eğitim yapılan köylere öncelik veriyoruz. Halen kapalı köy yollarını açmaya devam ediyoruz. Şuanda 34 köyü bulunan Küre'de 14 köy yolu kapalı durumda bulunuyor. İlçemiz Koz Köyünde kalp hastası olan Hatice Bakar, Jandarmaya ait Kar Motosikleti ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve 112 Acil ekipleri tarafından köyünden alınarak tedaviye götürüldü. Çatak Köyünde diyaliz hastası Musa Özçelik ise köyünden Paletli Kar Üstü Ambulansı ile alınarak hastaneye getirildi” dediler.
Kaynak: İHA