Ege-koop Ankara Temsilciliği Açıldı

EGE-KOOP Ankara Temsilciliği'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in sorunlarının çözülmesi için büyük gayret içerisinde olduklarını belirterek, "İzmir'de kentsel yerleşme olsun mu olmasın mı tartışmasının cevabını EGE-KOOP, yaşanmış güzel örnekleriyle bize gösteriyor" dedi.

Açılış dolayısıyla JW Marriot Otel'de düzenlenen resepsiyona Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Milletvekili İlhan Cihaner ve çok sayıda davetli katıldı. Program, EGE-KOOP'un anlatıldığı tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Tanıtım filminin ardından bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, bütün şehirlerin temel sorununun kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, '1985 yılından beri İzmir'de 11 büyük projeyeimza atarak İzmirlileri ev sahibi yapan, kentsel dönüşüme katkı sağlayan EGE-KOOP'u tebrik ediyorum. İzmir'in sorunlarının çözülmesi için büyük gayret içerisindeyiz. EXPO projesiyle şu günlerde yeni bir adım atmış bulunuyoruz. EXPO'ya yönelik özel bir planlama yapılacak. EGE-KOOP Ankara'ya temsilcilik açtı. EGE-KOOP İzmir'deki şehir yenileme projelerinde daha fazla pay alacak. İzmir'de kentsel yerleşme olsun mu olmasın mı tartışmasının cevabını EGE-KOOP, yaşanmış güzel örnekleriyle bize gösteriyor ' diyekonuştu.

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, 'Cumhuriyetimizin başkentinde bugün sizlerle kucaklaşmanın ilk adımını atan EGE-KOOP, bugüne kadar 26 bin, yılda ortalama bin konut üretmiş; ulaşımdan iletişime, eğitimden sağlığa, yeşil çevre dokusundan fiziki, sosyal ve kültürel alt yapıya kadar her türlü donanıma sahip ve 100 bin kişinin özgürce, yarına güven içinde yaşam sürdürdüğü 11 modern kent parçası oluşturmuştur ' dedi.
Kaynak: İHA