Atatürk'ün Mardin'e Gelişinin 96. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Atatürk'ün Mardin'e gelişinin 96. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı alanında Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasından sonra, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Atatürk'ün Mardin'e Gelişinin 96. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı
Törende bir konuşma yapan Mardin Belediye Başkan Vekili Kaya Karataş, Mardin'in Atatürk'ün hayatında dönüm noktası olduğunu belirterek, 'Mustafa Kemal Atatürk, 'Paşa Olduğum Diyar' ibaresiyle sürekli sevgi ile yad ettiği güzel şehrimiz Mardin'e ilk defa 13 Mart 1916 tarihinde gelmiştir. Bu geliş 19 Mayısların da habercisiydi. Aynı zamanda Milli Mücadele meşalesinin yanacağı ve ülkemiziistiklaline kavuşturacağının da adımıydı. Çünkü Mardin Mustafa Kemal için bir dönüm noktasıydı. Kendisi Mardin'de iken Paşalığa terfi etmiş ve bu güzel haberi burada almıştı ' dedi.

Törende, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergiledikleri halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Halk oyunları gösterisinin ardından, törene katılan askeri birlik ve okullar, askeri bando eşliğinde törene katılanları selamladı. Törene, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Başkan Vekili Kaya Karataş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: İHA