Toros Esintileri Defilesi Hayran Bıraktı

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Toros Esintileri defilesi hayranlıkla izlendi.

Toros Esintileri Defilesi Hayran Bıraktı
Mezitli Belediyesi ile Mersin Kız Teknik Öğretmenler Derneği, Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir etkinlik düzenledi. Mezitli 'de bulunan bir otelde düzenlenen ve öğle yemeği ile başlayan etkinliğe, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ve Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım eşleri ile katılırken, merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Kız Teknik Öğretmenler Derneği Başkanı Nigar Önen, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Dünya Kadınlar Günü 'nün sadece 8 Mart ile sınırlandırılmaması gerektiğini belirterek, “Başka günlerin de kadınlarımızın günleri olduğuna yönelik bir davranış olsun diye Mersin Kız Teknik Öğretmenler Derneği 'nin bizimle yaptığı görüşmeler neticesinde böyle bir tarihi tespit ettik. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana '8 Mart Dünya Kadınlar Günü 'nüz kutlu olsun ' diye afişler asıyoruz. 'Neden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yazmıyorsunuz ' diye soranlara hayatın her aşamasında görev yapan kadınlarımız, zaten her zaman emekçidir yanıtını veriyorum” dedi.Bu etkinliği birlikte yapma isteğini heyecanla karşıladığını ifade eden Yıldırım, “Çünkü burada sosyal bir dayanışmanın, sosyal sorumluluk projesinin bir ayağı işletiliyordu. Üç çocuğumuza burs verildiğini öğrendim bu çalışmalarla, o nedenle bizim de o çocuklarımızın okutulmasında bir katkımız oluyorsa, bundan büyük bir mutluluk duyarım” diye konuştu.Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise çocuklarımızın doğumundan ölümüne kadar geçen süre içerisinde annelere çok önemli görevler düştüğünü ve toplumu şekillendiren en önemli bireyin kadın olduğunu söyledi.

Olgunlaşma Enstitüleri 'nin modern toplumun oluşmasında önemli yere sahip olduğunu dile getiren Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın da “Atatürk, ileri görüşlü bir devlet adamı olarak okulun müfredatını belirlemiş, moda, şapka, çanta, çiçek adıyla bu enstitüleri bizlere hediye etmiştir” diyerek, etkinlikte Anadolu kültüründe yer alan motiflerle bir defile sunacaklarını bildirdi.Etkinlikte daha sonra Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Toros Esintileri adlı defile sunuldu. Hititler, Selçuklu ve Osmanlı 'dan bugüne miras kalan motiflerle el işi kıyafetlerin 20 manken tarafından sunulduğu defile ayakta alkışlandı.
Kaynak: İHA