Şuhut Mobese İle Daha Güvenlik Olacak

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine, can ve mal güvenliğinin daha etkin şekilde sağlanması amacıyla mobese sistemi kuruluyor.

Şuhut Kaymakamlığı, belediye ve ilçe emniyet müdürlüğünün birlikte hazırladığı projenin kabul edilmesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aktarılan kaynakla ile 14 Aralık 2011 tarihinde ihalesi yapılan sistemi kurma çalışması başlatıldı.

Yüklenici firma 20 Ocak 2012 tarihinde teslim aldığı işi 120 gün içinde tamamlamayı taahhüt etti. Yapılan protokol gereğince kablo döşenmesi ile ilgili, alt yapı kazı ve dolgu işleri Şuhut Belediye Başkanlığı'nca yapılacak mobese sistemi yedi noktada 4 hareketli ve 16 sabit kameradan oluşan izleme noktaları ile 1 PTS (plaka tanıma sistemi) noktasından oluşuyor.

Kaymakam Eyüp Çalışır, mobese kurulumu bittikten sonra ilçenin daha güvenli olacağını söyledi. Mobesenin olayları aydınlatmada ciddi kolaylık sağladığını ifade eden Çalışır, 'Hırsızlık olayları tamamen bitecektir. Mobese sisteminin toplam maliyet KDV dahil 350 bin TL'dir. Kameraların en önemli özelliklerinden birisi de 1 kilometre zom özelliği olmasıdır. Dört farklı noktada ilave hareketli ve sabit kameralar konulması hususunda çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt da kameralar için bütün alt yapı çalışmalarının belediyenin 1 kepçe, 1 greyder, 2 traktör ve 11 işçisiyle yapılacağını kaydetti.