Küçük Ülkelerden Büyük Talepler

Türkiye'nin ihracat portalı www.turkishexporter.net'e birçok Türk üreticisinin adını ilk kez duyduğu ülkelerden milyon dolarlık ürün talepleri geliyor.

Küçük Ülkelerden Büyük Talepler
Son 10 yıl içerisinde Türk ürünleri dünya pazarında büyürken, bir taraftan da yepyeni ülkelere ulaşma başarısını yakaladı. Surinam, Hollanda Antilleri, Seyşeller gibi ülkeler Türk ürünlerini tercih ederken, haritada yerini bulmakta zorlanılan ülkelerden Türk ihracatçısına talepler yağıyor.

Genel merkezi Konya'da bulunan Türkiye'nin devlet destekli ihracat portalı www.turkishexporter.net'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Yıldıran, Türkiye'nin Arap Baharı ve Avrupa'daki krize rağmen yeniülkelerle pazarını genişletmeye devam ettiğini söyledi.

Türk ürünlerinin kalitesinin dünyada hızla yayıldığını ifade eden Yıldıran, 'Haritada yerlerini dahi bulmakta zorlandığımız, birçok Türk sanayicisinin isimlerini yeni duyduğu ülkelerden talepler alıyoruz. Bunların başında Butan, Trinadat ve Tobago, Morityus, Maldivler, Şeyseller, Surinam gibi Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus ülkeleri geliyor. Bu ülkeler ağırlıklı olarak inşaat malzemeleri, her türlü ev gereçleri ve genel gıda ürünleri talep ediyor 'dedi.
Kaynak: İHA