İsrail'in Saldırıları Kınandı

Birkaç gündür havadan ve karadan Filistin'in Gazze Şeridi"ni bombalayan İsrail, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmir Şubesi tarafından bir basın açıklaması yapılarak kınandı.

İsrail'in Saldırıları Kınandı
Ellerinde Filistin bayrakları ve İsrail aleyhine yazılı pankartlarla İzmir'in Konak İlçesi Basmane Semtinde yapılan açıklamaya yaklaşık 50 kadar AGD' li katıldı. AGD İzmir Şube Başkanı Cemal Arıkan'ın yaptığı açıklamada İsrail'in birkaç gündür havadan ve karadan yaptığı operasyonlar eleştirildi. Arıkan şöyle konuştu: 'Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak, bütün dünyanın gözleri önünde olan bu katliamı kınıyoruz. Mücahid Filistinli kardeşlerimizi tüm yüreğimizle destekliyoruz. İslam ümmeti artık acizliği bir kenara bırakıp İsrail'e hak ettiği karşılığı vermelidir. Türkiye'nin eşliğinde 8 İslam ülkesinin bir araya gelerek kurdukları D-8 işlevselleştirilmeli ve İsrail'e hak ettiği karşılık verilmelidir. '

'GAZZE VE KUDÜS, İSTANBUL VE ANLARADAN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ '
Gazze ve Kudüs'ün İstanbul ve Ankara'dan ayrı Düşünülemeyeceğini de sözlerine ekleyen Arıkan, 'Türkiye'nin ve İslam dünyasının güvenliği Saray Bosnay'ı, Üsküp'ü, Bağdat'ı, Gazze'yi savunmaktan geçer. Bu nedenle bizim bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmamız mümkün değildir. AGD olarak bu saldırıları Bütün şiddetiyle lanetliyoruz ' dedi. Basın açıklamasının ardından gurup olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA