Edirne’de, Yazıcıoğlu’nun İsminin Yaşatılmasına Onay Çıkmadı

Edirne Belediyesi, Büyük Birlik Partisi (BBP)’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin bir cadde veya parka verilerek yaşatılması başvurusuna reddetti.

Edirne’de, Yazıcıoğlu’nun İsminin Yaşatılmasına Onay Çıkmadı
Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alparslan Cankaloğlu, Mayıs 2009 tarihinde Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi 'yi, konuyla ilgili olarak makamında ziyaret etmişti. Ziyarette şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Yazıcıoğlu 'nun isminin yaşatılması için yapılan talep, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından olumlu karşılandı.

O gün uygun görülen talep, 7 kez yapılan dilekçe başvurusuna rağmen hayata geçirilemedi. 3 yıl sonra Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi imzasıyla gelen yazıda, Muhsin Yazıcıoğlu 'nun isminin belediye sınırları içerisinde bir cadde veya sokağa verilmesi talebinin Belediye Meclisi kararıyla reddedildiği cevabı verildi.

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alparslan Cankaloğlu, Sedefçi 'nin kendilerine, Bülent Ecevit gibi Muhsin Yazıcıoğlu 'nun da isminin yaşatılması için isminin bir cadde veya park verileceğini dair söz verdiğini söyledi. Cankaloğlu, “O anki ruh durumumuzdan istifade ederek bize söz veren, fakat 3 sene ve 7 dilekçeden sonra bize neticeyi bildiren Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi kınıyoruz. Ahde vafasızlık bu olsa gerek diyoruz.” şeklinde tepkisini dile getirdi.