Bakan Yıldırım Nikah Şahidi Oldu

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Erzincan'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı'nın torunu Çağla Işık ile Refahiye Cumhuriyet Savcısı Nuh Güler'in nikah törenine katıldı.

Bakan Yıldırım Nikah Şahidi Oldu
Düğün törenine Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Sarıgedik, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın kıydığı nikahta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım kız tarafının,Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal ile Erzincan Valisi Selman Yenigün ise erkek tarafının şahitliğini yaptı. İmzaların atılmasının ardından bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, evliliğin ve hayatın uzun ince bir yol olduğunu belirterek, 'Uzun ve ince yolları sizin için duble yollara çevirdik. Onun için fazla eziyet çekmeyeceksiniz ' dedi

'Size bir sır vereceğim ' diyen Bakan Yıldırım, damat Nuh Güler'e bakarak, 'Savcı Bey öyle iddia makamı gibi bakma. Burada savcılık sökmez. Evliliğin sırrı peki demesini bilebilmektir. Savcılar pek peki demez ama bu iş o işe benzemez. Hangi taraf hiddetlenirse karşı taraf peki diyip alttan alacak. Evlatlarımızın tahtını yapabiliriz ama bahtını yapamayız. O yüzden bahtları açık olsun ' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her ailede en az 3 çocuk olması tavsiyesini evli çifte söyleyen Yıldırım, gelin Çağla Işık'a bu konudaki düşüncelerini sorunca salonda gülme krizi yaşandı. Gelin Çağla Işık'ın 'Başbakanımıza katılıyorum ' sözü üzerine Bakan Yıldırım, 'İşte güzel bir cevap ' diyerek gelini kutladı. Nikah defterinin kime verilmesi konusunda salondaki davetlilere danışan Bakan Yıldırım geline nikah defterinin verilmesi konusunda alkış alınca damada dönerek 'Kardeş sen doğuştan kaybetmişsin 'diyerek salondakileri kahkahaya boğdu. Nikahtan sonra adet üzerine damadın soğuk suya atılacağını öğrenen Bakan Yıldırım, 'Hava soğuk. Kış kıyamet. Bari yazın suya atın. Ben buradayım. Seni kimse suya atamaz ' diyerek damadın suya atılmasına engel oldu. Bakan Yıldırım konuşmasının ardından gelin hanıma vermesi için evlilik cüzdanını damada verdi.
Kaynak: İHA