Antalya'da Yeni Eğitim Sistemi Protesto Edildi

Tavşanlı AK Parti Kadın Kolları İstiklal Marşı’nın kabulünün 91.yılı münasebetiyle “ Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek” konulu konferans düzenledi.

Antalya'da Yeni Eğitim Sistemi Protesto Edildi
Konferansa konuşmacı olarak iletişim uzmanı ve yazar Fatih Akbaba katıldı. Belediye Kültür Sarayı 'nda gerçekleştirilen konferansa; Kütahya milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya AK Parti İl Başkanı Mustafa Yenipazar, Tavşanlı AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir, AK Parti Kadın Kolları yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy 'un şiirlerinin okunmasının ardından Tavşanlı AK Parti Kadın Kolları başkanı Dilek Kasımoğlu bir konuşma yaptı.Kasımoğlu, “Mehmet Akif Ersoy kişiliği, hayatı, eserleri ve özellikle İstiklal Marşı ile bu ülke evladının gönlünde taht kurmuştur. Onun gibi bir edebiyatçı henüz gelmemiştir. Mehmet Akif Ersoy aynı zamanda vatan ve bayrak sevdalısıdır. Çocuklarımız İstiklal Marşını her okuduğunda, kalplerinde vatan ve bayrak sevdası yenilenir. Dini bütünlüğü, İslam felsefesi bakımından görüşü, edebi şahsiyeti ve şairliği onu kalbimizde ebediyen yaşatacaktır. Mehmet Akif Ersoy, Batı Kültürü ile olan etkileşimi kabul etmiş, çağdaş İslam anlayışına sahip olmuştur. Eserlerinin kaynağı hep bu topraklar olmuş, bu kültürden beslenmiştir. Bu vatandan aldıklarını fazlasıyla bu vatanına armağan etmiştir. Çok değerli edebiyatçımız ve vatan sevdalısı Mehmet Akif Ersoy 'u anlamak ve tanımak bu kadar kısa sürede mümkün olmayacaktır elbette… Arzumuz onu evlatlarımızın daha yakından tanıyabilmeleri için yeni projeler üretilmesidir. Teşkilat olarak değerli edebiyatçımızı en iyi anlatacak isimlerden biri olan Fatih Akbaba 'ya teklifte bulunduk. Yoğun temposuna rağmen, değerli vakitlerinden bizi ayırarak davetimizi kabul eden Fatih Akbaba Bey Efendiye Tavşanlı Halkı ve Teşkilatım adına teşekkür ediyorum, herkese saygılar sunuyorum” diye konuştu.

İletişim Uzmanı Ve Yazar Fatih Akbaba ise Mehmet Akif'in gençlik yıllarından ve ölümü sonrasında yaşanan olumsuzluklardan bahsetti.Akbaba, 'Önemli olan Mehmet Akif'in şiirlerini iyi okumak değil fikri ve sosyal dünyamızda Akif'in fikirlerinden hangi izler taşıdığımızı sorgulanmasını yapmaktır. Hepimiz isteriz ki Akif gibi bir çocuğumuz olsun. Bunu isteyebilmek için önce Emine Şerife Hanım gibi bir anne, Tahir Efendi gibi bir baba olmak gerekmektedir. ' Dedi. İstiklal Marşının yeni bir anlayış ve muhakeme yönüyle ele almanın zamanı geldiğini vurgulayan Akbaba, 'Bu yönüyle İstiklal Marşı yeniden hem mana hem de hedeflenen amaçitibariyle üzerinde çalışma yapmamız gereken ciddi bir gönül malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır ' dedi.

Akbaba; 'İstiklal marşını kabul edenlerin, saygıyla söyleyenlerin onun şairine öldükten sonra bir vebalı gibi davranmış olmasını hiçbir vicdan ve mantık ne kabul edebilir ne de izah edebilir! 91. Yılını kutladığımız İstiklal Marşının kabulünün 90. yılında Mehmet Akif Ersoy Yılı ilan etmişsek bir vefadan bahsetmiş olabilir miyiz? Elbette ki bu kadar unuttuğumuz bir insanı sadece şiirini okuyarak Akif'i iyi anladığımızı düşünüyorsak yanılırız. Bize yakışan onun fikirlerinden ve insani duruşundan faydalanmak ailemize, toplumumuza ve devletimize katkıda bulunmaktır. İşte o zaman Mehmet Akif Ersoy ile anlaşabiliriz diyebiliriz ' ifadelerini kullandı.

'Vefası olmayanın sefası olmaz” diyen Akbaba, “bugün halkımız daha güzel yaşayabiliyorsa, Akif'in hayali Asım'ın Nesli olan o dönemin gençliğinin hasbelkader cenazeden haberdar olmasıyla cenazeye sahip çıkmasıyla gerçekleşmiştir diyebiliriz. Zira o vefa bugünün sefası demektir. Dostlar Akif'i çocuklarımızı ve ailemize iyi anlatmalıyız ve Akif gibi dert adamı. 'Programın sonunda Tavşanlı AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Kasımoğlu Fatih Akbaba'ya günün hatırası olarak fincan takımı ve Leblebi takdim etti.
Kaynak: İHA