Abdullah Sertoğlu Son Kitabını Kadınlara Adadı

Yazar Abdullah Sertoğlu, son kitabı 'Dağ Yürekli Kadınlar - Vatan Ana' yı kadınlara adadı.

Abdullah Sertoğlu Son Kitabını Kadınlara Adadı
Kitapta Mili Mücadele'ye Kayseri kadınlarının katkısı anlatılıyor.Kayserili yazar ve şair Rafet Sertoğlu'nun kaleme aldığı 'Dağ Yürekli Kadınlar - Vatan Ana' 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İzmir Duvar Yayınlarından çıktı.

Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi'nin de katkılarıyla hazırlanmış olan kitabın gelirlerini yine Türk Kadınlar Birliği'ne bağışlayacağını ifade eden Sertoğlu, Kayseri kadınlarının Milli Mücadele'de gösterdiği fedakarlığın göz ardı edildiğini düşündüğü için böyle bir kitabı yazmaya karar verdiğini söyledi.

Sertoğlu ““Eğitimini Sosyal Bilimler üzerine yapmış bir yazar-şair olarak Milli Mücadele konusu eskiden beri daima ilgimi çekmiştir. Öyle ki konu beni üzerinde düşünmeye ve gün gelip araştırmaya itmiştir. Bunun gerekçesi o yıllarla ilgili okuduğum, dinlediğim ve izlemiş olduğum ne kadar kitap, anı, film vb. varsa bunlarda Mili Mücadele de göstermiş oldukları yurtsever mücadeleden ötürü övgüyle bahsedilen pek çok şehrimizin ismi geçerken, Kayserimizin ismine pek rastlanılmamasıdır. Tabi ki lokal olarak hazırlanmış bazı envanter kitaplarını bunun dışında tuttuğumu özellikle belirtmeliyim. Ben daha çok öğreti, belgesel ve edebi eserleri kastediyorum. Bu durum bir Kayseri olarak beni ziyadesiyle müteessir etmiştir. Oysa Kayserimiz Milli Mücadelede, kurtuluşa topyekun katılan çok stratejik bir şehir olmasına rağmen bu durum halkımız tarafından maalesef bilinmemektedir. Bilhassa kurtuluşa giden yolda Kayserili Kadınların göstermiş oldukları dünyaya örnek teşkil eden cansiperane çaba tamamen göz ardı edilmiştir. Ben kendi adıma bu eksikliği, yanlışlığı (ya da adına her ne dersek diyelim) gidermek için bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm ve bu amaçla her yaştan kitapseverin okuyabileceği niteliklerde bir roman yazmaya karar verdim.” diye konuştu.
Kaynak: İHA