Van Belediyesinden Çadır Açıklaması

Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, parklardaki çadırlara el konulması ve boşaltılması ile ilgili hiçbir ilgi ve tasarruflarının bulunmadığını açıkladı.

Van'da, deprem sonrası çadır kentlerden sonra park ve bahçelere kurulan çadırların da boşaltılması ile ilgili bir açıklama yapan Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, yaşanan afet üzerine tüm parkları halka açarak vatandaşların mağdur olmaması için gerekli yardımları da yaptıklarını belirtti.

Son günlerde parklarda bulunan çadırlara el konulması ve parkların boşaltılması ile ilgili belediyenin hiçbir ilgisi ve tasarrufu bulunmadığını ifade eden Doğar, şöyle konuştu: 'Başbakan Yardımcısı BeşirAtalay tarafından da bu durumun ifade edildiğini biliyoruz. Son bir aydır da park ve çadırkentler boşaltılıyor. Bu çalışmaların hiçbiri belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar değil. Depremin başından beri belediyeye ait tüm alanları halka açarak yardımcı olduk. Ancak, konteyner kentlerin açılması ile birlikte parklar ve çadırkentler boşaltılmaya başlandı. Çadırkent ve parklarda kalan çok sayıda ailenin konteyner hakkı olamadı ' Açıklamasında, hiçbir kalıcı çözüm bulunmadan insanların çadırlarına el konulduğunu, parkların boşaltıldığını iddia eden Abdurrahman Doğar, şunları söyledi: 'Bu boşaltma çalışmaları bizzat kolluk kuvvetleri tarafından yapılıyor. Van Belediyesi'nin bu boşaltma çalışmalarında hiçbir tasarrufu yoktur ve belediyemizin hiçbir birimi bu çalışmaların içerisinde yer almamaktadır. Kamuoyunda, Van Belediyesinin bu konuda rol oynadığı' bilgileri kesinlikle doğru değildir '
Kaynak: İHA