Köylüler Çamurlu Sudan Kurtuldu

Çeşmelerinden çamurlu su aktığı için eylem yapan köylüler temiz suya kavuştu.

Köylüler Çamurlu Sudan Kurtuldu
Bursa Orhaneli ilçesine bağlı 300 haneli Başköy'de yaklaşık 3 aydır evlerindeki musluklardan çamurlu su aktığının iddiası üzerine çalışmalarını Erenler, Koç, Orta ve Başköyde yoğunlaştıran İl Özel İdaresi Tarım ve Köy İşleri Daire Başkanlığı ekipleri dört köyün su kaynaklarını mercek altına aldı. Son yapılan incelemelerde Orhaneli İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Alp, Nafiz Kaya ve köy muhtarları da hazır bulundular. İl Özel İdaresi Tarım ve Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy, İl Özel İdaresi olarak köylere içme suyunu yeterli bir şekilde temin etmek ve içilecek suyun kaliteli olmasını sağlamanın görevleri arasında olduğunu kaydetti.

Aksoy, 'Başköyün içme suyu Akpınar ve Sığırönü kaynaklarından sağlanıyor. Fakat Akpınar kaynağının yağmurlardan dolayı bulanık aktığının söylemesi üzerine incelemelerimize başladık. Şuan için ikinci kaynaktan köyün içme suyu temin ediliyor. Analizlerini de yaptırdık herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil ' dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, köyün içme suyu kaynaklarında herhangi fiziksel ya da kimyasal kirlilik olmaması için ekiplerin çalışmalarını sürdüreceğini ifade ederek, 'Önce köy içme sularının bu şekilde kirlenmesi mevsime ve zamana bağlı olarak olabilir. Bu konuda vatandaşlarımızın herhangi bir endişeye kapılmamasını istiyoruz. Bizim ekiplerimiz bu konuda oldukça hassasız. Çünkü insan sağlığı doğrudan doğruya suya bağlı olan bir olgu. İnsanlarımızın su ile sağlıklarından olmamaları için her türlü önlemi almaya devam edeceğiz ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA