4+4+4 Yüksek Gerilimle Kabul Edildi

Zorunlu 12 yıllık kademeli eğitim teklifi, yüksek gerilimli Meclis Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi.

TBMM Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu 'nda, İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Komisyon toplantısı, yer kavgası ile başladı. CHP 'li vekiller toplu gelerek, kapının önünde bekledi. Bu sırada AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ayağa kalkarak, “Bunu işgal gibi değerlendirmeyelim. Gazetelerde 100 CHP 'li milletvekili komisyona gitti denilince bizim arkadaşlarımız da gelmişler. Arkadaşlarımız yer veriyor. Lütfen komisyon üyeleri yerlerine geçsin.” diye konuştu.

Bu sırada bazı AK Partili 'ler yerlerinden kalktı. Ancak CHP Komisyon üyeleri bu yerlere oturmadı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Önce işgal kaldırılsın.” diye bağırdı.

Bir süre sonra Komisyon Başkanı, basın mensuplarının salondan çıkmasını istedi. Kapının önünde bekleyen CHP 'liler ise basın mensuplarının içeride kalarak, çekim yapmaya devam etmesini isteyerek, kapının önünden ayrılmadı. Basın mensupları dışarı çıkmaları için itelendi. AK Partililer ile CHP 'liler arasında arbede yaşandı. Olayda basın mensupları etkilendi. Yere düşen bir kameraman, daha sonra hastaneye götürüldü.

AK Partililer ile CHP 'liler arasındaki arbedede yumruklaşmalar yaşandı. CHP 'li Engin Altay ve Engin Özkoç 'a, sağlık personeli müdahale etti.

Komisyonda yüksek tansiyon devam ederken, teklif maddeleri okunarak oylanmaya başlandı. CHP 'li vekiller, 'Faşizme karşı omuz omuza ', 'Kahrolsun AK Parti diktatörlüğü ', 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz ', 'Gün gelecek devran dönecek, AK Parti halka hesap verecek. ' şeklinde sloganlar atmaya başladı. Alkışlama ve yuhalamalar yaşandı. Bir süre sonra CHP 'li vekiller komisyonu terk etti. İçeride kalan CHP Grup Başkanvekili, “Söz istiyorum ancak verilmiyor.” diyerek tepki gösterdi. Bir süre sonra o da çıktı. MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Özcan Yeniçeri de “Yakışıyor mu? diyerek tepki gösterdi. Bir süre sonra Mehmet Şandır ve Özcan Yeniçeri de kürsüye yürüdü. Komisyonda, bu sırada oylama yapılarak yarım saat içerisinde 12 yıllık kademeli zorunlu eğitimi öngören teklif kabul edildi.

CHP 'Lİ MUHARREM İNCE: İKİNCİ RAUNTTA GÖRÜŞÜRÜZ
Komisyonun ardından, CHP grubu basın toplantısı düzenledi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Meclis 'te fedailere yer yok. Burada milletvekilleri görev yapar. Böyle bir oylama şekli yok. Söz istedik vermediler. Parlamenter demokrasi fiilen bitmiştir. Sivil toplum örgütlerine, annelere, meslek örgütlerine sesleniyorum. Yüreği olan çıksın ortaya. CHP bunlara direnecek. Köydeki kavgada bile bunlar olmaz. Orada bile bir racon vardır. Can güvenliğimiz yok. Yere düşen bir arkadaşımıza tekme ile vuran bir şerefsiz var. Hangi hakim ceza verecekse versin. İnsanlıktan nasibini almamış mahluk. CHP bunlara pabuç bırakmayacak. Komisyonda istediğinizi yaptınız. Daha genel kurul aşaması var. İkinci rauntta görüşürüz.” diye konuştu. Basın toplantısında CHP 'liler, “Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları attı.

MHP 'Lİ ŞANDIRDAN TEPKİ

CHP 'nin basın toplantısının ardından MHP grup başkan vekilleri de kameraların karşısına geçti. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “TBMM 'ye ve Türk demokrasisine hakaret edilmiştir. Bunun sorumlusu başta Başbakan olmak üzere AK Parti 'dir. Yarım saat içerisinde Türk milletinin geleceğini şekillendiren bir yasanın komisyon çalışmaları tamamlandı. Bizlerin komisyon başkanına ulaşmamız engellendi. Söz taleplerimize cevap verilmedi. Görüşmeler İç Tüzüğe uygun şekilde yapılmadı. Bu yasanın Genel Kurul 'a indirilmesi gayri meşru olacaktır. Sorumluluk Meclis Başkanı Cemil Çiçek 'indir. Bu despotizmdir. Tek adam yönetiminin dayatmasıdır. Komisyonun bu kararını yok sayacağız. Bu çirkinliği milletimize anlatacağız.” dedi.