YÖK Başkanı'nın Öğrencilerle Buluşmasına Protesto

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, özel üniversite öğrencileri ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantı, bir grup Öğrenci Kolektifi üyesi tarafından protesto edildi.

Validebağ Öğretmenevi'nde düzenlenen 6. Üniversiteler Bölge Toplantısı'na YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, özel üniversitelerin rektörleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Bu arada, öğretmenevi önünde toplanan Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, eylem yaptı. İçeri girip YÖK Başkanı Çetinsaya ile görüşmek istediklerini söyleyen gruba izin verilmedi. Bunun üzerine pankart açıp slogan atan grup, basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Gökçe Kösedağ, 'Bizim üniversiteliler olarak bazı taleplerimiz var. Bunları kendisine iletmek istiyoruz. Harçların kayıt paraların kaldırılmasını istiyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Polisin üniversitede varlığına son verilsin. Taleplerimiz dikkate alınmazsa her toplantıda YÖK Başkanı'na yumurta atmaya devam edeceğiz. ' dedi.

'YUMURTALARI, ÜNİVERSİTELİLERİN TALEPLERİ İÇİN ATIYORUZ'
Basın açıklamasının ardından eylemciler arasından seçilen 3 öğrenci, Çetinsaya ile görüşüp taleplerini iletti. Görüşme çıkışında basın mensuplarını sorularını cevaplayan Ali Coşkun, 'YÖK Başkanı'na taleplerimizi ilettik. Kendisi de taleplerimizin üzerinde çalışacağını ve değerlendireceğini söyledi. Bizler yumurtaları üniversitelerin talepleri için atıyoruz. Bunlar üniversitelilerin acil talepleridir. Bunlar yerine getirilmezse haklarımız için yumurta atmaya devam edeceğiz. Bugün bizimle görüşme zorunda kalındıysa nedeni kolektiflerin yumurtalarıdır. ' ifadelerini kullandı.


Eylemci öğrenciler basın açıklamasının ardından öğretmenevi önünden ayrıldı.