TDBB'nin Yeni Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin 3. olağan genel kurulunda oy birliğiyle birlik başkanlığına seçildi.

TDBB'nin Yeni Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu
Genel kuruldaki üye belediyelerin temsilcilerine teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, ' 'Şehirlerin yarıştığı dünyada, şehirlerimiz için elle tutulur farklar üretmek amacıyla hep birlikte çalışacağız ' ' dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği( TDBB) 3. Olağan Genel Kurulu, İstanbul Zeytinburnu Kültür Merkezi 'nde gerçekleştirildi. Genel kurul İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, KKTC İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'ın katılımıyla yapıldı.

Birliğin genel kurulunda, TDBB 'nin mevcut başkanı olan AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, yapılan seçimle görevini Başkan Karaosmanoğlu 'na devretti.Divan kurulu başkanlığını, birliğin ilk başkanı olan AK Parti Milletvekili Erol Kaya 'nın üstlendiği genel kurulda konuşan Zeybekçi, başkanlık görevini 2009 yılında devraldığını, 3 yıllık görev süresinin dolduğunu, kendisinden sonra gelecek belediye başkanına görevi devretmek üzere bu genel kurulu düzenlediklerini belirtti. Zeybekçi, birlik üyelerinin ittifakıyla Başkan Karaosmanoğlu 'nu TDBB Başkanlığı 'na önerdiklerini de dile getirdi.Yapılan seçimin ardından oy birliğiyle TDBB Başkanlığı 'na seçilen Karaosmanoğlu, bir teşekkür konuşması yaptı. Dünya şehirleriyle boy ölçüşebilmek için ortak akılla hareket etmek gerektiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ' 'Her birimiz çok önemli şehirleri, çok büyük insan kitlelerini temsil ediyoruz. Her şehrin birliğimizden beklentisi, birliğimizin her şehirden beklentisi var. Yeni dönemde öncelikle saflarımızı, aramızdan ışık sızmayacak şekilde sıklaştırmamız gerekiyor. Dünya arenasında ülkelerimizi, şehirlerimizi temsil etmek, dünya şehirleriyle boy ölçüşmek için, ortak akılla hareket etmemiz gerekiyor ' ' ifadesini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu, birliği eski başkanları Kaya ve Zeybekçi ile emeği geçen herkese de teşekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA