Tatvan Myo'lu Öğrencilere Erasmus Programı Tanıtıldı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından Tatvan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve idari ve akademik personellerine yönelik düzenlenen toplantıda, Erasmus tanıtıldı.

Tatvan Myo'lu Öğrencilere Erasmus Programı Tanıtıldı
Toplantıda konuşan Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ayhan Yılmaz, programın amacı ile ilgili bilgi vererek, Erasmus programı ile Üniversiteler arasında Öğrenci Değişim Programı uygulandığını belirtti.

Tatvan Meslek Yüksek Okulunun Konferans salonunda düzenlenen toplantıda öğrencilere ve akademik personele Erasmus Programı hakkında da bilgi veren, Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, Ersamus'a kimlerin nasıl başvuracağı ve hangi şartları taşıması gerektiği hakkında detaylı bilgiler verdi.

Erasmus programının üniversiteler arasında ülkelerarası iş birliğini teşvik ederek öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlayarak, programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflemekte olduğuna değinen Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, Erasmus programından faydalanmak için, ülkelerin ilgili resmi kurumlarınca yükseköğretim kurumu olarak kabul edilen üniversite, enstitü, akademi ve benzerikurumların, Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğünün ilgili birimi olan Komisyon Yürütme Ajansı'na başvurmaları gerektiğini anlattı.

Üniversitenin sahip olduğu Erasmus, Extended Erasmus Üniversite Beyannamesi ile Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Akademik Ev İdari Personel Değişim Programları'na ek olarak öğrenci staj hareketliliği gerçekleştirme olanağının da söz konusu olduğunu kaydeden Yılmaz, Eren Üniversitesinin bu vesileyle 2010-2011 itibarıyla Erasmus hareketliliklerine başladığını açıkladı.Slaytlar yardımıyla Program hakkında bilgi vermeye devam eden Yılmaz, Programın sonlarına doğru Öğrencilerin Program hakkındaki sorularına da cevap verdi.Yapılan Toplantıya Tatvan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Cahit Taşdemir, Tatvan Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Behçet Kocaman, Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler katıldı.
Kaynak: İHA