Tatvan'da Myo Öğrencilerine Erasmus Programları Tanıtıldı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen toplantıda, Tatvan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile idari ve akademik personeline Erasmus programları tanıtıldı.

Tatvan Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ayhan Yılmaz, programın amacı ile ilgili bilgi vererek, Erasmus programı ile üniversiteler arasında öğrenci değişim programı uygulandığını belirtti

Toplantıya katılan öğrenci ve akademik personele Erasmus programı hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, programa başvuru şekli ile şartlar hakkında detaylı bilgiler aktardı.


Erasmus programının üniversiteler arasında ülkelerarası iş birliğini teşvik ederek öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlamaya yönelik olduğunu dile getiren Yılmaz, programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediğini ifade etti.

Yılmaz, programdan faydalanmak için ülkelerin ilgili resmi kurumlarınca yükseköğretim kurumu olarak kabul edilen üniversite, enstitü, akademi ve benzeri kurumların, Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimi olan Komisyon Yürütme Ajansı'na başvurmaları gerektiğini anlattı.


Slaytlar yardımıyla program hakkında bilgiler veren Yılmaz, öğrencilerin program hakkındaki sorularına da cevap verdi.


Toplantıya Tatvan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Cahit Taşdemir, Tatvan Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Behçet Kocaman, öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı.