Sanatsal Bilim Bilimsel Sanat

Alsancak Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz kliniği foniatri (tıbbi ses sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenen dal) ünitesinde görevli Op. Dr. İlter Denizoğlu tarafından Ege Üniversitesi (EÜ) 50. Yıl Köşkünde’ Sanatsal Bilim Bilimsel Sanat’ adlı konferans verildi.

Sanatsal Bilim Bilimsel Sanat
Op. Dr. İlter Denizoğlu ses -sanat bilim ilişkisi hakkında seyircilere bilgiler vermesinin yanı sıra tüm dünyanın sırrını merak ettiği altın oran kavramını detaylı biçimde tanımladı. Op. Dr. Denizoğlu, altın oranın sadece birkaç örnek de değil yaşamın her kısmında mükemmeliyeti temsil ettiğini ayrıca maddenin her parçasında var olduğunu açıkladı.

Matematik ve sanatın iç içe olduğunu belirten Denizoğlu doğayı anlamak ve büyük resmi görebilmek için matematiği anlamak gerektiğini söyledi. Ayrıca Gottfried Leibniz 'den alıntı yaparak “Müzik insan ruhunu sayı saydığını bilmeden sayı saymanın zevkini yaşamasıdır” diyerek konuyu destekleyici hale getirdi.EÜ Tıp Fakültesinden 1992 yılında mezun olan Denizoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi KBB bölümünden 1996 yılında KBB uzmanlığını aldı.1997 yılından bu yana Alsancak Devlet Hastanesinde KBB uzmanı olarak görev yapan Denizoğlu, aynı hastanede 2003 yılında açılan foniatri laboratuvarının kurulmasında öncülük etti.Sunum sonunda seyircilerden gelen soruları cevaplayan İlter Denizoğlu sunumunu teşekkür ederek sonlandırdı.
Kaynak: İHA