Lösemili Çocuklara Resim Eğitimi

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ile Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bulunan Karlık Evi işbirliği ile düzenlenen resim eğitiminde bir araya gelen 6 lösemili çocuk, aileleri ile birlikte hem Kapadokya bölgesinin tarihi turistik merkezlerini ziyaret ediyor hem de iç dünyalarını resme yansıtma imkanı buluyor.

Lösemili Çocuklara Resim Eğitimi
LÖSEV Ankara Sosyal Hizmetler yetkilisi Mural Ünverdi yaptığı açıklamada, LÖSEV ile Karlık Evi işbirliği ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan ve yaşları 13-18 arasında değişen 6 çocuğa aileleri ile birlikte hem tatil hem de resim eğitiminden yararlanmaları amacıyla bir etkinliğin düzenlendiğini söyledi.

Ünverdi, 4 gün boyunca, lösemili çocukların resim öğretmeni Nihan Bayındır tarafından resim eğitimlerine katılarak, kendi iç dünyalarında yaşattıkları sevgilerini resme aktarma imkanı bulacaklarını belirtti.Ressam Nihan Bayındır ise, programa katılan çocukların resim yapmaktan büyük keyif aldıklarını söyledi. Bayındır, 'Resim sayesinde çocuklar iç dünyalarını bizlere yansıtıyor. Her biri bundan büyük keyif alıyor. Ortaya çıkan resimler ise oldukça renkli ve hareketli. ' dedi.Programa katılan çocuklar ve aileleri de, bu etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek LÖSEV'e teşekkür etti.
Kaynak: İHA