Hastane İçin İşyeri Jesti

Kütahya Simav’da tedavi için götürdüğü annesine yatacak yer bulamayan genç işadamı, işyeri olarak yaptırdığı 2 katlı milyonluk tesisini bir çözüm bulununcaya kadar hiçbir ücret talep etmeden hastane olarak sağlık hizmetlerinde kullanılmasına izin verebileceğini bildirdi.

Hastane İçin İşyeri Jesti
Simav 'da depremden etkilendiği için boşaltılan Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesindeki 2 bloktaki hastaların tek bir bloğa sığdırılmaya çalışılmasının sağlık hizmetlerinde önemli ölçüde sıkıntılara yol açtığını annesini tedavi için götürdüğünde tanık olduğunu ve çok büyük bir üzüntü duyduğunu ifade eden Simavlı genç işadamı Nurullah Özyurt (28), “Gördüğüm manzaradan çok etkilendim. Vatandaşın daha fazla sıkıntı çekmesine gönlüm razı olmuyor. Simav şehir merkezine çok yakın bir yerde işyeri olarak yaptırdığım 2 katlı 2 bin metrekare kapalı alanı ve önünde otoparkı bulunan işyerimi soruna bir çözüm bulununcaya kadar tek bir kuruş bile talep etmeden sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere hastane yönetimine teslim edebilirim” dedi.

Milyonlarca lira harcayarak yaptırdığı 2 katlı işyerini kiralamak için pek çok firmanın bugünlerde kapısını çaldığına vurgu yapan yün ve iplik tüccarı genç işadamı Nurullah Özyurt, “Vatandaşların çektiği sıkıntıları görünce dayanamadım. Simav 'da kazandığım paralarla yaptırdığım işyerimi kiraya verip aylık 7–8 bin TL para kazanacağıma yeni hastane yapılıncaya kadar sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere hastane yönetimine vermeye karar verdim. Hastane yönetimi gelsin, baksın. Beğenirlerse teslim etmeye hemen hazırım” dedi.Söz konusu işyerinin Simav şehir merkezine 500 metre mesafede yakın bir yerde bulunmasının sağlık hizmetleri için özel bir ayrıcalık taşıdığına değinen Özyurt, “Teklifimde çok ciddiyim. Çünkü tedavisi için götürdüğüm anneme yer bulamadım ve alıp başka bir yerde tedavisini yaptırdım. Ancak bu imkana sahip olamayan yüzlerce vatandaşın sağlıkta sıkıntı çektiğine tanık oldum. Vatandaşlarımızın daha fazla sıkıntı çekmesine gönlüm razı olmuyor. Hastane yönetimi isterse Simav Devlet Hastanesi yapılıncaya kadar işyerimi hastane olarak kullanabilirler” diye konuştu.
Kaynak: İHA