Depremzedelerin Acılarına Ortak Oldular

Yüreğir Belediyesi ile Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesinin işbirliğiyle, Adana’da farklı kurumlara yerleştirilen Van’daki depremzedeler ‘dayanışma ve kaynaşma’ organizasyonuyla bir araya geldi.

Yüreğir İlçesi 'ndeki Şahlar Düğün Salonu 'nda gerçekleştirilen programa katılan Vanlılara yemek ikram edildi. Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Müdürü Adem Sönmez 'in Kur 'an–ı Kerim okumasıyla başlanan etkinlikte İl Müftüsü Arif Gökce, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için okunan hatmin duasını yaptı. Kimilerinin gözyaşlarını tutamadığı merasimde yapılan dualara yediden yetmişe hep birlikte 'amin ' denildi.

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, depremin ilk gününden itibaren Van 'daki mağdur insanlarla birlikte olduklarını belirtti. Onların sıkıntılarını gidermek için ellerinden gelen gayretti gösterdiklerini ifade eden Karadağ, “Sizin acınızı kendi acımız; sevincinizi sevincimiz bildik. Başarılı olup olmadığımızı bilmiyorum ama; ildeki kurum ve kuruluşlarla el ele vererek Van 'daki kardeşlerimizin acılarını hafifletmeye çabaladık.Bu konuda gerekli duyarlılığı gösteren Kimse Yok Mu Derneğine teşekkür ediyorum.” dedi.


Havaların ısınmasıyla Adana 'da konuk edilen depremzedelerden 100 kadarının Van 'a döndüğünü, bir kısmının ise hazırlık yaptığını açıklayan Karadağ, bu konuda da vatandaşlara gerekli yardımları esirgemeyeceklerini sözlerine ekledi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Valiliği 'nin koordinesindeki kurum ve kuruluşların Van 'daki depremzedeleri en güzel şekilde ağırladıklarını söyledi. Belediye olarak bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya gayret ettiklerine dikkat çeken Çelikcan, “Vanlı hemşehrilerimizin bir an önce sıcak ve huzurlu yuvalarında olmalarını temenni ediyorum. Bizler her zaman sizlerin yanındayız.”diye konuştu.

ELİBAL : FELAKET BÖLGELERİNE İLK KİMSE YOK MU KOŞUYOR
Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, Kimse Yok Mu Derneği 'nin dünyanın her yerindeki felaketlere ilk koşan kuruluşlardan biri olduğunu kaydetti. Van 'daki depremde de aynı şekilde dernek gönüllülerinin acil yardım çalışmaları için seferber olduklarını hatırlatan Elibal, “Afet sonrası Van ve Erciş 'te ilk başta 120 kalıcı konut, 2 bin 500 aileye çadır dağıttık. Daha sonra iki noktada günlük 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yaptık. 110 tır gıda, giyim ve ev eşyası yardımını bölgeye ulaştırdık. Ayrıca şu an 508 üniversite öğrencisine aylık 250 lira civarında burs desteği veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği 'nin ülke genelindeki 28 şubesinin de benzeri şekilde illerden 3 'er, 5 'er tır malzemeyi Van 'a gönderdiğini hatırlatan Elibal, Adana 'da 53 ailenin tefriş edilen dairelerde misafir edildiğini dile getirdi. Elibal, kendi imkânlarıyla kentte gelen bin 200 ailenin gıda, giyim ve benzeri ihtiyaçları karşıladıklarını aktardı. Bu çalışmalarda kendilerine omuz veren dernek gönüllülerine teşekkür eden Elibal, depremde hayatını kaybeden insanlara Allah 'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına ise sabır diledi.

CUMHURBAŞKANININDAN ÇORAP İSTEYEN HELİN TEŞEKKÜR PLAKETİ VERDİ

Konuşmalardan sonra Van ziyareti sırasında üşüdüğünü söyleyip Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'den çorap isteyen 5 yaşındaki Helin, annesi Hülya, babası Nedim Sarpkaya ile birlikte Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ 'a 'teşekkür plaketi ' takdim etti.

Medyada geniş yer bulan Helin 'in bu talebi sonrası Sarpkaya ailesi, Adanalı işadamı Orhan İlhan 'ın kiraladığı dayalı döşeli eve yerleştirilmişti. İlhan, ayrıca baba Nedim 'i fabrikasında işe yerleştirmişti. İki çocuk annesi Hülya Hanım, Adana 'dan dönmeyi düşünmediklerini belirtti. Programa Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, Seyhan Müftüsü Halil Uzun ve diğer ilgililer katıldı.