Başköy'deki Su Kirliliği Araştırılıyor

Bursa İl Özel İdaresi ekipleri Orhaneli ilçesinde Erenler, Koç, Orta ve Başköy’ün su kaynaklarını incelemeye aldı.

Aralıksız sürdürülen çalışmalarda kaynakların hangi sebepten dolayı kirlendiği araştırılıyor.

Bursa Orhaneli ilçesine bağlı 300 haneli Başköy'de yaklaşık 3 aydır evlerindeki musluklardan çamurlu su aktığının iddiası üzerine çalışmalarını Erenler, Koç, Orta ve Başköy'de yoğunlaştıran İl Özel İdaresi Tarım ve Köyişleri Daire Başkanlığı ekipleri dört köyün su kaynaklarını mercek altına aldı. Son yapılan incelemelerde Orhaneli İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Alp, Nafiz Kaya ve köy muhtarları da hazır bulundu.


Genel Sekreter Bilal Çelik, insanların su ile sağlıklarından olmamaları için her türlü önlemi almaya devam edeceklerini söyledi.

Çelik, şunları dile getirdi: 'Orhaneli, Başköy, Erenler, Ortaköy ve Koç köy grubunda içme sularıyla ilgili bir sorun olduğuna ilişkin yapılana bir ihbar neticesi arkadaşlarımız gittiler ve bölgede kaynaklarda inceleme yaptılar. Yaptıkları incelemede herhangi bir bulguya rastlanmadı. Ancak biz zaten ihbara dayalı olmaksızın düzenli köylerin içme suyu kaynaklarında inceleme yaptırıyoruz. Bu kaynaklarda herhangi bir fiziksel ya da kimyasal kirlilik olmaması konusunda arkadaşlarımız denetimlerini devam ettirecekler. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüzün içme sularıyla ilgili şubesinden arkadaşlarımızda sürekli olarak denetimlerini yapıyorlar. Biz İl Sağlık Müdürlüğü ile de koordineli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz, incelemelerde bir olağandışılık izlediğimiz takdirde gereken önlemleri hemen alıyoruz. '

Köy içme sularının mevsime ve zamana bağlı olarak bazen kirlendiğini ifade eden Çelik, 'Bu konuda vatandaşlarımızın herhangi bir endişeye kapılmaması bakımından hissettikleri en küçük bir olağandışılığı bizimle paylaşmalarını arzu ediyoruz. Bizim ekiplerimiz bu konuda oldukça hassasız çünkü insan sağlığı doğrudan doğruya suya bağlı olan bir olgu. ' diye konuştu.