Ruhsatsız İşletmeler Belediye Kıskacında
İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, ilçede ruhsatsız çalıştırılan işletmeleri belirleyerek bu işletmeler hakkında gerekli yasal işlem başlattı.

Yönetmeliğin ilgili maddesi gereği Belediyemiz Encümeni'nce alınan kararlar önümüzdeki günlerde uygulanacak ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan işyerleri ruhsatlarını alıncaya kadar kapatılacaktır. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz ' dedi.
Ticaretin yoğun olduğu bölge olan İlkadım ilçesinde ruhsat kontrollerinin belediye tarafından sıkı bir şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Doğan, 'Belediyemiz sınırlarında çok sayıda işyeri bulunmakta. Bu kadar işyerinin yoğun olarak bulunduğu bölgemizde her gün birçok işyeri kapanmakta ve açılmakta. İşyeri işletmecilerinin de işyerlerine ruhsat almalarını ve bu konuda denetim görevi yapan görevlilerimize yardımcı olmaları gerekiyor. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilirken alınan ücretlerde indirime gidilerek esnafımızın mali anlamda çok fazla yük altına girmemesi için çaba gösteriyoruz. Bu miktarlar esnafımıza çok fazla yük olacak rakamlar değil ' diye konuştu.
