Karayollarında Durum

Kar ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı, karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle de ulaşım kontrollü sağlanıyor

Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, Gemerek-Şarkışla-Sivas, Tokat-Sivas, Dereli-Şebinkarahisar ile Kangal-Alacahan-Hekimhan, Tunceli-Pülümür, Hadim-Taşkent, Taşkent-Sarıveliler, Mesudiye-Koyulhisar, Pınarbaşı-Şarkışla, Kangal-Divriği, Polatlı-Yunak ve Divriği-Arapgir yolları kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Öte yandan, Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 6-16 ve 80-87'inci kilometreleri arasındaki muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08:00-19:00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılıyor. Korkuteli-Antalya yolunun 8-10'uncu kilometreleri arasındaki istinat duvarı yapım çalışmaları nedeniyle 28 Şubat 2012 tarihinden itibaren 15 gün süreyle yol trafiğe kapatılırken, ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor. Havran-Balıkesir yolunun 52-54'üncü kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yarın 13:00-18:00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Artvin-Şavşat yolu üzerindeki baraj inşaatı nedeniyle yol trafiğe kapalı olup, ulaşım bekleyen araçlar için aralıklarla çift yönlü olarak sağlanıyor. Korkuteli-Antalya yolunun 16-19'uncu kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 13:00-15:00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak. TEM Otoyolunun Anadolu Otoyolu Kavşağı-Gebze Kavşağı arasında bulunan köprü ve viyadüklerde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle her iki yönde şerit daraltılması yapılacağından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Diyarbakır-Mardin yolunun Karacadağ Caddesi ile hava limanı yolunun kesiştiği kesimde hemzemin geçidi çalışmalarından dolayı ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanıyor. Muğla-Kale yolunun 24-42'inci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 30 Nisan 2012 tarihine kadar çarşamba ve perşembe günleri 13:00-17:00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak. Bafa Gölü-Milas yolunun 1-15'inci kilometreleri arasındaki Pınarcık ve Çamiçi Köyü mevkiinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri 14:00-16:00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak. Milas-Yatağan yolunun 4-19'uncu kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 13:00-15:00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak. Burdur-Yeşilova-Serinhisar yolunun 12-14'üncü kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 13:00-15:00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak. Artvin-Erzurum yolunda sürdürülen baraj inşaatı çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapalı olup, bekleyen araçlar için ulaşım aralıklarla çift yönlü olarak sağlanıyor.
Kaynak: AA