Gümüşhane’de Kaymakamlar Meclis’e Brifing Verdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin bugün başlayan Mart ayı toplantılarında ilçe Kaymakamları meclis üyelerine brifing verdi.

Gümüşhane’de Kaymakamlar Meclis’e Brifing Verdi
Meclis toplantı salonunda, Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan ve meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıya Vali Dr. Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Cahit Karatepe, Şiran Kaymakamı ve Kelkit Kaymakam Vekili Edip Yazıcı, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk ve Köse Kaymakamı Ali Gökay katıldı.Toplantıda Vali Yardımcısı Cahit Karatepe ve ilçe Kaymakamları sorumlu oldukları bölgelerde yapılan KÖYDES ve İl Özel İdaresine bağlı faaliyetler ile SODES, DOKA ve diğer hibe fonlarından faydalanılan projeler hakkında bilgi sundu. Kaymakamların çoğunluğu, susuz köyün olmadığı Gümüşhane 'de özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısında ilk tespitlerinin vatandaşların içme suyunu bahçe sulamalarında kullanmaları olduklarını belirterek, bu konuda başta su sayacı gibi caydırıcı uygulamalarla sorunun giderilebileceği konusunda görüş bildirdi.

Vali Dr. Yusuf Mayda, burada yaptığı konuşmada hesap verebilir, şeffaflık anlayışı içinde, demokratik ilkelere saygılı devlet anlayışı doğrultusunda güzel bir ekip çalışmasını 2012 ve devam eden yıllar içerisinde gerçekleştireceklerini söyledi. Koordineli çalışmanın işleri kolaylaştıracağı, hızlandıracağı ve etkin yönetimi gerçekleştireceği konusunda kuşkularının olmadığını kaydeden Vali Mayda, bu doğrultuda İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi ve Kaymakamlarla koordineli olarak kamu hizmetlerini gerçekleştireceklerini ifade etti.Gerek merkezi hükümet yardımları gerekse Özel İdare öz kaynakları ile daha fazla hizmeti gerçekleştirmeye yönelik çalışma yapacaklarını belirten Vali Mayda, sorunları da yerinde tespit etmek suretiyle etkin hizmeti el birliği ile vatandaşlara sunmuş olacaklarını söyledi.

“SÜLEYMANİYE KONUSUNDA GECİKTİK”

Vali Mayda, turizm alanında özellikle kent merkezine 3 kilometre mesafedeki Gümüşhane 'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde ki çalışmalarla ilgili bilgi aktardı. Mayda, bölgenin koruma imar planını tamamlanmak üzere olduğunu ve en kısa zamanda bölgenin turizme açılması gerektiğini belirterek, “Bu konuda biraz gecikmişte sayılırız. Ancak Turizm Bakanlığının kaynaklarını devreye sokmak suretiyle inşallah orada bir canlılık yaşanacak

Mayıs ayı içerisinde 40 tur operatörü ilimize gelecek. İnşallah destinasyon olarak, ayrı bir varış bölgesi olarak ilimizin ilan edilmesi lazım. Şuanda Trabzon 'a geliyorlar kısmen şehrimize gelip geri dönüyor. Turizmde biz gelecek bekliyoruz. İlimizin kalkınmasına yönelik turizmde katkılar bekliyoruz. Bu konuda konaklama ile ilgili de ciddi sorunlarımız var. Müteşebbislerimizi yeni oteller yapılması özellikle 5 yıldızlı oteller yapılması noktasında teşvik ediyoruz. Artık 5 yıldızlı bir otelin ilimizde kurulması gerekiyor. Bu talebi de işadamlarımıza ilettik. İnşallah önümüzdeki tarihlerde bunun meyvesini de göreceğiz.” dedi.
Kaynak: İHA