Din Görevlileri Eğitiliyor

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü din görevlilerine yönelik "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma ve Yüz Yüze Vaaz Becerilerini Geliştirme Kursları" açtı.

Din Görevlileri Eğitiliyor
Konuyla ilgili bilgi veren Bafra Müftüsü Burhan Keleş, 'Mihrap ve kürsü ehli olarak yetiştirmeye çalıştıkları din görevlilerinin bu kıvama gelebilmeleri için başlattıkları çalışmalar çerçevesinde Aşık Kutlu Eğitim Merkezi'ndeki tashihi huruf kursundan mezun olan formatör görevlilerle merkeze ve köylerde görev yapan görevlilerimizi belirli periyotlarla bu kurslardan geçirmeyi hedefledik. Bu amaçla merkezde açtığımız hizmet içi eğitim kurslarıyla beraber din görevlilerimizin ulaşımı kolay yapıp toplanabileceği belli güzergahlarda da ayrıca kurslar açtık. Merkezi ezan ve vaaz sisteminin kademeli olarak kalkacağından, din görevlilerimizin var olan fakat kullanılmayan mesleğe dair vaaz yapma ve ezan okuma gibi becerileri bu kurslarla daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu sebeple Başkanlığımızın Tekirdağ'da temmuz ayında düzenlemiş olduğu Rehber Vaizlik Semineri'ne katılan ilçe vaizlerimiz gerek Bafra'da gerekse Ayvacık, Asarcık, Yakakent ve Alaçam gibi ilçelerde vaaz yapmaya yönelik kurslar düzenleyecekler. Bunlarla beraber şuan Doğanca yöresinde görev yapan personele Doğanca'da, Kolay yöresinde görev yapan görevlilere Ozan köyünde hizmet içi kursu verilmektedir. Halkımızın daha kaliteli bir din hizmeti alabilmesi için Müftülüğümüz tarafından gerek merkezde gerekse belde ve köylere ait belli güzergahlarda bu tür kurslar verilemeye devam edecektir ' dedi.

İlçe merkezi, Doğanca beldesi ve Ozan köyünde olmak üzere üç yerde açılan hizmet içi kursları Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Aşık Kutlu Eğitim Merkezi'nden öğretim görevlileri ile tashihi huruf kursunu bitiren 21 din görevlisinden formatör öğreticiler tarafından verilecek ve 40 günlük periyotlar halinde gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA