Bayburt’ta Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Bu yıl 23 üncüsü düzenlenen Vergi haftası nedeniyle 2010 yılı Yıllık gelir vergisi vergilendirme döneminde Bayburt’ta vergi rekortmenleri belli oldu.

Bayburt’ta Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Öğretmenevinde düzenlenen yemekli toplantıda vergi rekortmenleri plaketlerini törenle aldılar.Tören öncesi bir konuşma yapan Bayburt Defterdarı Orhan Mutluay; “Verginin ülke kalkınmasında ve ekonomik büyümedeki rolünün, kamu finansmanının sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasında kayıt dışılığın önlenmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle uluslararası alanda rekabet edebilme ve cari açıkların azaltılması yönünde artan gelir ihtiyacının karşılanmasında, bölgesel kalkınmanın sağlanması, yatırımların teşvik edilmesi ve yeni iş alanlarının açılması ile birlikte vergi artışının da sağlanacağı tabiidir.2009 yılında dünyada baş gösteren 2010 ve 2011 yıllarında da ağırlaşarak süre gelen ekonomik kriz kaçınılmaz olarak ülkemizi de etkilemiş, ancak yerinde ve zamanında alınan finansal tedbirlerle bir sıkıntı olmamıştır.Yaşanan bu krizle beraber ticari piyasalarda oluşan ekonomik daralmaya rağmen, mükelleflerimizin vergi ödemedeki duyarlılıkları ve sorumlu davranışları ülkemiz genelinde olduğu gibi, ilimizde de aynı bilinçle sorumlu davranma erdemliliğini gösteren, baş tacımız olan değerli işadamlarımız, tacirlerimiz, esnafımız ve serbest meslek mensuplarımızın önemli katkıları ile Bakanlığımızca 2011 yılı için öngörülen vergi gelirleri Tahakkuk ve tahsilât hedeflerini Defterdarlık Vergi Dairesi olarak Bayburt performans ölçeğinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız.Bu vesile ile Vergi İdaresi olarak İlimizin bütün mükelleflerine şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı arz ediyorum.”dedi.

2010 yılı vergi rekortmeni Deva Eczanesi sahibi Muhammet Ali Özbek 'e plaketini vermek üzere kürsüye gelen Vali Hasan İpek, “Bu hafta vergi haftası, yüzü soğuk bir hafta ama Defterdarımız ve Defterdarlık çalışanlarımız bu haftayı bize çok sıcak bir hale getirdiler. Haftanın başından beri birçok etkinlikler yapıyorlar. Öncelikle kendilerini sizlerin huzurunda böyle bir güzel etkinliği düzenledikleri için tebrik ediyorum. Güçlü bir devlet olacaksak, devletin bazı gelirleri olması gerekiyor. Bu da elde ettiğimiz bazı gelirlerden, devlete verdiğimiz belirli katkılar ve paylarla olacaktır. Bu anlamda hepiniz gerçekten bu devlet ve bu millet için ciddi katkılar veriyorsunuz. Bu devletin ayakta durması içinde verdiğiniz vergilerin gerçekten önemi var sizlerde bunun bilincindesiniz.Son yıllarda özellikle ülkemizde çok ciddi ekonomik sıçramalar meydana geliyor. Devletin işleyebilmesi için bu vergilerin mutlaka verilmesi gerekiyor. Bizler devlet memuru olarak her ne kadar en çok vergi ödüyor olsak da, gerçekten bir parayı eline alıp cebine koyup, ondan sonra da götürüp de bankaya veya vergi dairesine vermek o kadar kolay bir şey değil. Bu anlamda hepinizi gözlerinizden öpüyor ve tebrik ediyorum. Bizlerde devlet olarak bu paraları helali ile ve doğru yerlerde harcamakla yükümlüyüz ve bunun bilincindeyiz. Hem Bayburt Valiliği olarak hem de Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığındaki hükümetimiz olarak hem de Türkiye Cumhuriyeti devletimiz olarak bunu helali ile harcamanın gayreti içindeyiz. Bunu da hepinizin bilmesini ve vergiyi yatırırken gönlünün rahat olmasını özellikle istiyorum. Musluklar devletin içine şu anda akıyor. Bu akmasaydı işte çok büyük sıkıntılarla karşılaşırdık.Şuanda dünyanın 16. Büyük ekonomisi haline geldik. Bu da devletin sizlere alt yapı yaparak, sizlerin daha fazla ihracat yapması, daha fazla para kazanması ve bu şekilde de devletin gelirlerinin de çok daha iyi bir seviyeye gelmesini sağladı. Bu istikrarla birlikte işte Fransa 'da en son olan olaylar sizlerinde bildiği gibi Fransa, Anayasa Mahkemesini bahane ederek geri adım attı. Eğer siz büyükseniz, başkaları da sizin fikirlerinizi ciddiye alır ve dinler. Biz vergisiyle, ihracatıyla, askeriyle, insan haklarıyla her şeyiyle büyük bir ülke olmak mecburiyetindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak. Bu yolunda çok emin adımlarla yürüyoruz. Sizlerde bu anlamda devlete çok ciddi katkılar veriyorsunuz.En fazla gelir vergisini ödeyen Muhammet Ali Özbek beyefendiyi tebrik ediyorum vergi mükellefi olduğu için ve kendisine plaketini takdim etmekten mutluluk duyuyorum.”dedi.

Vergi rekortmeni Muhammet Ali Özbek 'e plaketini takdim etti.İkinci olan lokman Eczanesi Sahibi Eyyub Artar 'a plaketi Garnizon Komutanı Top.Kur.Alb. Zeki Karataş, üçüncü olan Bayburt Eczanesini temsilen Mustafa Çağlar 'a Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, dördüncü olan Elif Kuyumcusu sahibi Nurettin Burak 'a Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Ocak ve beşinci olan Aydıntepe İbni Sina eczanesini temsilen Hakan Kobal 'a plaketi Adalet Komisyona Başkanı İsa Çelik tarafından verildi.2010 yılı kurumlar vergisinde birinci olan Mam San. Otom. İnş.Gıda Teks.Tur.İth.İhr. San. Tic. Ltd Şirketine temsilen Adem Işılak 'a plaketi Vali Hasan İpek tarafından, ikinci olan Tekinler Hazır Beton Hay.Nak.İth. İhr. Tic.Ltd Şti sahibi Hayri Tekine PMY Okulu Müdürü Abdullah Şahin, üçüncü olan Kirali Petrol Nak. Tic.Ltd. Şirketi sahibi Ekrem Kirali 'ye İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hacı Demirezen, dördüncü olan Bayburt Öz Ka İnş Tic.Ltd Şirketi sahibi Selahattin Kaldırımoğluna İl Emniyet Müdür Vekili İdris Öztekin, beşinci olan 69 Yakut İnş.Mak Taah.San.ve Tic.Ltd Şti temsilcisine plaketi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak tarafından verildi.Vergi haftası kutlamaları çerçevesinde yapılan satranç turnuvalarında ilköğretim okulları kategorisinde birinci olan Habip Koçan 'a ödülü Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, ikinci olan Taha Kılıç 'a İl Özel İdare Genel sekreteri Ziyeddin Babacan ve üçüncü olan Alperen Kiraza da İl müftüsü Kemalettin Aksoy tarafından, Lise kategorisinde birinci olan Eren Odabaşı 'na İl Genel meclis Başkanı Raci Bayrak, ikinci olan Emre Odabaşına İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek üçüncü olan Metin Gülere de ödülü Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan tarafından verildi.
Kaynak: İHA