Bağcılar Belediyesi 20 Yaşında

Bağcılar Belediyesi, Kent Konseylerinin kurulmasına da sebep olan İstişare Kurulu Toplantıları'nın 41.'sini gerçekleştirdi. "Hizmette 20 Yıl" konu başlığıyla düzenlenen toplantıda, Bağcılar'ın 20 yılı değerlendirildi.

Bağcılar Belediyesi 20 Yaşında
Bağcılar Belediyesi'nin geleneksel İstişare Kurulu Toplantıları'nın 41.'si gerçekleştirildi. Halk Sarayı'nda düzenlenen toplantıya, Bağcılar'ın Kurucu Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu, Uşak Milletvekili İsmail Güneş, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile çok sayıda davetli katıldı.Açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı LokmanÇağırıcı, 'Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum ' dedi.

İstişare Toplantılarının nasıl ortaya çıktığını anlatan Çağırıcı, 'Bağcılar'ı yaşanabilir bir şehir haline nasıl dönüştürürüz fikrinden İstişare Kurulu Toplantıları ortaya çıktı ' diye konuştu. 'Buradaki bu toplantı aslında Bağcılar'ın 20 yılını da özetliyor ' diyen Çağırıcı, Bağcılar'ın yaşadığı değişim ve dönüşüm sürecinde istişare toplantılarının büyük katkısının olduğunu ifade etti.

Bağcılar'ın Kurucu Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da bir konuşma yaptı. 1992 yılından 2007'ye kadar Bağcılar Belediye Başkanı olarak görev yapan Kıyıklık, görevde bulunduğu döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bağcılar'ın ilçe olduğunda 418 bin nüfusu olduğunu hatırlatan Kıyıklık, 'Belediyeyi aldık ama hiç aracımız yoktu. Kanuni hakkımız olan süpürge aracı istiyorum, 'yazık değil mi' diyorlar. Kaldırımın ne olduğunu bilen yok. Devlet de bizi kabul etmiyor.Ankara'da bir genel müdürlüğe gittim, genel müdür bana, 'sizi seçilmiş kabul etmediğimiz için lütfen dışarı çıkınız' dedi. İçişleri Bakanlığı'nın müfettişleri 63 kere burayı ziyarete geldi. Biri gidiyor, diğeri geliyordu ' şeklinde konuştu.

'Okul yok, hastane yok, muhtarlık binaları acayip yerlerde, birkaç barakada sağlık ocağı var doktor yok. Ama biz de öyle bir azim var ki, Türkiye'yi kurtaracağımıza inanıyoruz ' diyen Kıyıklık, 'Allah varlık sahibi olanlardan ve herkesten razı olsun, köprüleri onlaryaptırdı. Bağcılar'ın bugünlere gelmesinde herkesin katkısı var ' şeklinde konuştu.

Başkan Lokman Çağırıcı, açılış konuşmalarının ardından 20 yılı değerlendiren bir sunum yaptı. Eğitim, kültür, fen işleri, sağlık gibi farklı konu başlıklarında ve fotoğraflar eşliğinde sunumunu yapan Çağırıcı, 'Kültür merkezinin, sosyal tesisinin olmadığı, sadece 16 okulun olduğu bir Bağcılar'dan bugün 4 kültür merkezi, 3 sosyal tesis ve 85 okulun olduğu bir ilçeyiz ' dedi.

Program kapsamında, milletvekilleri Faruk Septioğlu, İsmail Güneş, Harun Karaca, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Eski Sinop Milletvekili Cahit Can, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve Has Parti Bağcılar İlçe Başkanı Ali Bozkurt da birer selamlama konuşması yaptı. Toplantının ardından davetliler Bağcılar'ın 20 yılını anlatan fotoğraf sergisini gezdi.
Kaynak: İHA