Anfaş Bir İlke İmza Atıyor

Anfaş Fuarcılık, Türkiye'de bir ilk olan Hetex Sağlık Turizmi Fuarı'nın ardından bir ilke daha imza atarak spor turizmi fuarı SporTurkey'i gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

1-3 Kasım 2012 tarihleri arasında Anfaş Hetex Sağlık Turizmi Fuarı ile eş zamanlı olarak Antalya Expo Center 'da düzenlenecek Anfaş SportTurkey Spor Turizmi Fuarı hakkında bilgi veren Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Türkiye'nin tek spor turizmi fuarı olacak SportTurkey'e çok büyük önem verdiklerini belirtti. Çalık, 'Ülkemizin sağlık, spor v.b alternatif turizm konularında gelişmesi, gelirini arttırması için önünü çok açık gördüğümüz bu konuya yoğunlaştık. Kültür ve Turizm Bakanlığıve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Sporturkey Fuarı'na yoğun destek vereceklerine inancımız tamdır. Amacımız SporTurkey Fuarı ile spor turizmine hizmet veren tüm paydaşları bir araya getirmektir ' diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İbrahim Yazar ise yaptığı yazılı açıklamada, 'SporTurkey Fuarı'nın ülkemizin turizm değerlerinin tanıtılması, pazar ülkelerinin yanı sıra potansiyel pazar ülkelerinin de pay almasını, ülkemizin uluslararası turizm trafiğinin yönlendirildiği bir merkez haline geçirilmesi açısından önemli bir fırsat olarak değerlendirmekte ve ülkemiz tanıtımına yapacağı katkılardan dolayı bakanlığımızca desteklenmedir ' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Baykan da, Spor Genel Müdürlüğü olarak Türkiye'yi dünya spor turizmi destinasyonu yapma yolundaki gayret ve çalışmalara paralel olarak, Anfaş SporTurkey 2012 Fuarı'nın turizm sektörü içerisinde sporun etki alanının ve payının genişletilmesine katkı yapacağına inandığını bildirdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise, 'Temelde insan yaşamında beden ve ruh sağlığını geliştirmeye yönelik çok önemli bir yeri olan spor, günümüzde küresel turizmin de yadsınmaz bir parçası konumundadır. Uluslararası niteliklere sahip modern bir fuar ve kongre merkezi olan Antalya Expo Center'da düzenlenecek 'Anfaş SporTurkey Fuarı'nı önemsiyorum ' diye konuştu.

SPORTTURKEY YABANCI KULÜP VE FEDERASYONLARI BULUŞTURACAK

Fuar Direktörü Arzu Yüngül, 1-3 Kasım 2012 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek SporTurkey Fuarı'nın katılımcılarının oteller, acenteler, ekipman firmaları, spor sahası yapan firmalar, spor merkezleri, spor arenaları ve işletmeleri, sporda sponsor firmalar, spor turizmiyle ilgili acenteler, spor ajansları, spor medyası, ziyaretçilerinin ise uluslararası federasyonlar, kulüpler, spor yüksek okulları, acenteler, menajerler ve il spor müdürlükleri olarak planlandığını iletti. Yüngül,uluslararası kapasiteye sahip birçok spor tesisi, konaklama imkanı ve dünya standartlarında hizmet veren hastane kompleksleri ile mükemmel coğrafi özelliklerin ve iklimin bileşkesi olan Türkiye'nin spor turizminin kalbinin atacağı yer olma potansiyeline sahip olduğunu kaydetti. Yüngül, 'Var olan bu potansiyeli değerlendirmek ve duyurmak amacıyla uluslararası katılımlı bir spor turizmi fuarı düzenlemekten ve sektör profesyonellerini bu fuarda bir araya getirerek sektörün gelişimine katkı sağlamaktan büyükonur duyacağız ' dedi.
Kaynak: İHA