Adıyaman Bir Huzur Kentidir

Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi'nde kapıların işaretlenmesiyle ilgili siyasiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan açıklamalarda, birlik beraberlik ve kardeşlik mesajları verilerek, Adıyaman'ın huzur kenti olduğuna vurgu yapıldı.

Adıyaman Bir Huzur Kentidir
Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Av. Abdulhamit Dursun ve İnsani Değerler Derneği Şube Başkanı Mustafa Sarıkaya tarafından açıklamalar yapıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın yaptığı açıklamada, 'Huzur ve barışın kenti, yaşadığı kardeşlik ve birlik ortamıyla ülkemize timsal olmuş Adıyamanımız ne yazık ki, hiç olmadık ve akla hayale sığmaz bir çirkinliğin içine çekilmek istenmektedir. Bunlar her zaman, heryerde ve her türlü provokatif ve çirkin emellerle karşımıza çıkabilir. Ama bu toprakların bir evladı ve hemşeriniz olarak şunu en samimi ve kalbi duygularımla belirteyim ki, yapılmak istenen her neyse, yanlış yapıyorlar. Adıyamanımızda yapılmak istenen bu çirkinliğe mülki amirlerimiz ve emniyet birimlerimizce en hassas ve titiz bir şekilde yaklaşılmaktadır. Hemşerilerimin müsterih olmasını kendilerinden özellikle istirham ediyorum. Şahsiyetsizlerin yapmış oldukları fiillere itibar etmeyeceklerine de olaninancım tamdır ' dedi. CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise, bu olayın küçük bir olay olmadığına işaret ederek, 'Başta alevi vatandaşlarımız olmak üzere tüm Adıyamanlı hemşerilerimin sağduyulu hareket edeceklerine ve provokasyonlara gelmeyeceğine inancım tamdır. Bu eylemi gerçekleştirenlerin derhal tespit edilerek yargı önüne çıkarılması gerekmektedir ' diye konuştu.

Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Abdulhamit Dursun yaşananların provakatif eylem olduğuna işaret ederek, 'Tarihinde hiçbir zaman kavgaya, kargaşaya, çatışmaya yer olmayan medeniyetler şehri Adıyaman'ımız da mezhepler arasında çatışma çıkartmak için son günlerde birtakım provokatör yaklaşımlar sergilenmektedir. Bu provokatör yaklaşımlarla oluşturulmaya çalışılan tuzağa kardeşliğin kenti olan Adıyaman halkının düşmeyecektir. Bugün Türkiye'de etnik gruplar, ayrı mezhepler ve farklı dini inanışlara sahipinsanlar arasında sorunların nasıl çözümlenmesi isteniyorsa örnek şehir olarak Adıyaman'a bakılmalı ve Adıyaman incelenmelidir ' ifadelerini kullandı. İnsani Değerler Derneği şube Başkanı Mustafa Sarıkaya'da Adıyaman'da yıllardan beri Alevi, Sünni, Türk, Kürt, müslim, gayri müslim ayrımı gözetmeksizin birçok kültürel öğenin bir arada ve huzur içinde yaşadığını vurgulayarak, 'Bu kültürel öğeler Adıyaman'ın bir zenginliği olmuş ve yıllarca kardeşlik duyguları zedelenmeden, herhangi bir olay yaşanmamıştır. İnsani değerlerin mümkün olan en üst düzeyde yaşandığı böyle bir ortamda zaman içerisinde huzuru bozmaya yönelik girişimler olmuşsa da halkımız bu türeylemlere prim vermemiştir. Sevgi, saygı ve hoşgörünün hakim olduğu huzur kenti Adıyaman'da böylesine bir olayın yaşanması bizleri derinden üzmüştür. Tüm dünya bilmelidir ki Adıyaman'da yaşayan insanlar olarak bizim birbirimizden farkımız yoktur ' dedi.
Kaynak: İHA