Ab Liderler Zirvesi Başladı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa'nın yalnızca borç kriziyle değil, aynı zamanda bir büyüme krizi ile de karşı karşıya olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de başladı. Bir araya gelen AB liderleri,Yunanistan'daki ekonomik kriz, Sırbistan'ın adaylık statüsü ve dönem başkanı Danimarka'nın Avro Bölgesi'ndeki mali krizin çözümüne yönelik çabaları masaya yatırılacak. Zirvede ayrıca Avro Bölgesi ülkelerinin bütçe dengesini sağlamak için gerekli olan mali disiplin ve sıkı gözetim gibi kuralların mevzuata aktarılması, büyüme ile istihdamı arttıracak ek önlemlerin ele alınmasıbekleniyor

Zirveye gelişi sırasında açıklamada bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, 'Avrupa'da rekabet gücünü, büyümeyi ve istihdamı arttırmak için zamanımız var. Siyasi kontrol daha iyiye gidiyor ' diye konuştu.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise, 'Avrupa sadece bir borç krizi ile değil aynı zamanda 11 Avrupa ülkesi ile birlikte bir büyüme kriziyle de karşı karşıya. Büyüme ve istihdamın arttırılması için bir dizi önlemler yola çıktı. Önemli olan Konsey'de mümkün olduğunca önlemi onaylamak ' dedi

Zirvede geçtiğimiz aylarda Almanya ve Fransa tarafından önerilen yeni bütçe anlaşması da imzalanmak üzere liderlere sunulacak.
Kaynak: İHA