'Veli Küçük, Hrant Dink'in katilidir'

Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink, canlı yayında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Orhan Dink, "Hrant'ın katili Veli Küçük'tür" dedi.

'Veli Küçük, Hrant Dink'in katilidir'
Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Latif Şimşek'in sunduğu ' Medcezir ' programına Ergenekon Davası kapsamında tutuklu Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı Zeynep Küçük konuk oldu. Programda, Veli Küçük'ün Agos Gazetesi'nin sahibi Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili bir alakasının olup olmadığı tartışıldı.

Telefonla programa bağlanan Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink, ' Ben Zeynep Hanım'ı hayretle izliyorum. Veli Küçük ağabeyimin mahkemesine gidiyor. Koca bir paşanın küçücük bir Hrant Dink davasında ne işi vardı, neden orada gözüktü, niye orada linç edildi, bu masumiyetini nasıl açıklar? ' diye sordu.

' VİCDANINIZ YETMEZ Mİ? '

' Hrant'ın katili Veli Küçük'tür ' iddiasında bulunan Orhan Dink, ' Emri verenler ayrı ama o operasyonun başındaydı ' diye konuştu.


Bunun üzerine Şimşek'in, ' Peki bir kanıtınız var mı? ' sorusuna Orhan Dink, ' Vicdanınız yetmez mi? ' karşılığını verdi.


' Veli Küçük'ün ağebeyimin mahkemesinde bulunması bize gözdağı vermek amacıylaydı ' ifadesini kullanan Orhan Dink, ' Veli Küçük Ermenilerden nefret ettiğini, sevmediğini söyledi ' dedi.

' BABAM MÜDAHİL OLARAK O DAVAYA KATILDI '

Babasının Ermenilerden nefret etmediğini savunan Zeynep Küçük, ' Müdahil olarak o davaya katıldı ' dedi.

Zeynep Küçük, babasının Hrant Dink'in katili olduğu iddiasına ise, ' Bu o kadar ağır bir itham ki, ben acısını da anlıyorum bir şey de söylemek istemiyorum. Aama bir insanın birinin katili diye yaftalanması için benim vicdanım böyle söylüyor demek yeterli değildir ' şeklinde konuştu.


Latif Şimşek, ' Orhan Bey vicdanımız yetmez mi diyorsunuz, hukuk karşısında vicdan yetmez ' yorumunda bulurken, Nagehan Alçı da ' Ben buna katılmıyorum ' diyerek Orhan Dink'i destekledi. Alçı'nın konuşmaları Zeynep Küçük'ü küplere bindirdi ve ikili arasında gergin anlar yaşandı. BEYAZ GAZETE