Tillo, 'Sakin Şehir' Ağına Dahil Olacak

Siirt’in tarihi, kültürel ve inanç turizm potansiyeli olan ilçesi Aydınlar (Tillo)'ın uluslararası turizm markası olan Citto Slow (Sakin Şehir) ağına dahil edilmesi için girişimler başlatıldı.


TÜBİTAK, Siirt Valiliği ve Dicle Kalkınma Ajansının girişimleriyle kurulan Siirt İl Yenilik Platformu'nda gündeme gelen Tillo ' nun sakin şehir ağına dahil edilmesi için girişimler başlatılmasına yönelik karar verildiği açıklaması yaptı. Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Dünyada gün geçtikçe talep gören alternatif turizmde yeni bir akım olan Sakin Şehir kavramı özellikle gelişmiş ülkelerde büyük rağbet görmeye başladı. Bu anlamda ülkemizde şehir yaşantısından uzakta bulunan doğal yaşam alanlarına sahip küçük yerleşim yerleri bu potansiyellerini tanıtmak amacıyla uluslar arası bir marka olan Citta Slow (Sakin Şehir) ağına dahil olmaya başladılar. Siirt ' in doğal güzelliklere sahip Aydınlar (Tillo) ilçesi de hem turizm potansiyeli taşıması hem de özellikle gelen ziyaretçilere günümüz hızlı yaşamından uzaklaştıkları hissini vermesinden dolayı bu ağa dahil olabilecek bir aday olarak öne çıkıyor. Valimiz Musa Çolak ' ın da verdiği destekle başlatılan çalışmaların yakın zamanda meyvesini vermesi bekleniyor. Citta Slow ile turizm potansiyelini uluslar arası bir seviyeye yükseltecek olan Tillo, halihazırda başvuru aşamasında istenilen kriterlerin bir çoğunu zaten barındırıyor. Uluslar arası turizm markalandırma çalışması olan Citta Slow dünyada kültürü, doğası ve yaşam şekilleri bozulmamış illeri öne çıkartıp kendine özel bir turizm yolu oluşturuyor. Hava temizliği, geri dönüşümün yaygınlığı, fastfood olarak bilinen hızlı yiyeceklerin olmaması gibi elliye yakın kriteri olan program, zorlu bir seçim sürecinden sonra kabul edilen yerleşimlerin uluslar arası bir festivalde tanıtımı yapıyor. Citta Slow olarak belirlenen kentler 'Hayatın kolay olduğu kentlerin uluslar arası ağı ' nın bir parçası oluyor. Bu sayede önemli bir turizm potansiyeli ortaya çıkıyor. ' denildi.

Sakin Şehir ağına Türkiye ' den Gökçeada, Seferihisar ve Akyaka ile birlikte 5 ilçenin üyelik işlemlerinin tamamlandığı, TRC3 bölgesi olarak adlandırılan Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak bölgesinden ise ilk başvuru sahibi olmak için Tillo ve Savur ilçelerinin başvuru yapmaya hazırlandıkları belirtildi.