İhracat Şampiyonları Ödüllendirilecek

Ege Bölgesi’nden 2011 yılında yapılan 16,9 milyar dolarlık ihracata 6 milyar dolarlık katkı sağlayan şampiyonlar, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından ödüllendirilecek.

10 Şubat 2012 tarihinde İzmir Kaya Termal Oteli ' nde düzenlenecek törenle 5 milyar 970 milyon dolarlık ihracata imza atan EİB üyesi 41 firma, 43 ödülün sahibi olacak.

2011 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni ' nde, EİB bünyesindeki 12 birliğin en fazla ihracat yapan ilk üç firmalarına ödül verilecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi EİB toplamında en fazla ihracat yapan dış ticaret sermaye ve imalatçı-ihracatçı firmalar da ödül alacak.

EİB BÜNYESİNDE BİRLİĞİ OLMAYAN BEŞ SEKTÖRE DE ÖDÜL VERİLECEK
EİB ' nin 2004'ten beri düzenlediği İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde bu yıl, EİB bünyesinde ihracatçı birliği olmamakla birlikte buradan ihracat yapan kimya, otomotiv, demir-çelik, makine ve elektrik-elektronik sektörlerinin en fazla ihracat yapan firmalarına da birincilik ödülü verilecek. İhracat şampiyonları, ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ' ın elinden alacak.

Türkiye ' deki ihracatçı birlikleri arasında ilk ihracat ödül töreni düzenleyen birlik olduklarını belirten EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “Amacımız, 210 ülkeye yıllık 17 milyar doların üzerinde ihracat yapan Ege Bölgesi ihracatçılarını motive etmek, Türk ekonomisine, istihdamına, büyümesine sağladıkları katkının kamuoyunda daha net anlaşılmasını sağlamak.” dedi. Bu yıl ödül alacak 41 firmanın, 2011 yılında EİB üzerinden yaptığı ihracatın 5 milyar dolar, toplam ihracatlarının ise 6 milyar seviyesinde olduğunu kaydeden Türkmenoğlu, “EİB ' nin 2011 yılında kayda aldığı ihracatın yaklaşık yüzde 44 ' ünü gerçekleştiren şampiyonlarımızın emeklerine, bu ödüllerle teşekkür etmiş olacağız. Törenimizde ödül veremesek de Türkiye ' ye 1 dolar dahi kazandıran ihracatçılarımızın emekleri de bizim için çok değerlidir. Türkiye ' ye 2011 yılında 135 milyar dolar kazandıran ihracatçılarımız istihdamın, kayıtlı ekonominin ve sosyal barışın teminatıdır.” şeklinde konuştu. EİB üyelerinin 2011 yılında 11,4 milyar dolarlık ihracat yaptığını vurgulayan Koordinatör Başkan Türkmenoğlu, 2012 hedeflerinin bunu yüzde 10 arttırmak olduğunu belirtti.