Hitit Üniversitesi'nde Huzursuzluk

Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde okuyan öğrencilere öğretim görevlilerinin haksızlık yaptığı iddia edildi.

İddiaya göre mezun durumunda olan öğrencilere bazı öğretim görevlileri ayrımcılık yapıyor, bilerek okullarının uzamasına sebep oluyor.

Öğrencilerden S.A., gelecekleriyle oynandığını iddia etti. Öğrenci İşleri'nin alttan kalan derslerinin hepsini alabileceğini söylediğini belirten S.A., öğretim görevlisi olan Metin Sağlam'ın bilerek derslerini vermediğini iddia etti. Durumun gerekli mercilere iletildiğini ancak bir çözüm alamadıklarının altını çizen S.A., ' Bazı öğrenciler var bizim durumumuzda olan. Onlara alttaki derslerini veriyorlar. Bazı arkadaşlara ne hikmetse vermiyorlar. Adaletsizliğin bir an önce çözülmesini istiyorum. ' dedi.

Bir başka öğrenci F.D. ise öğretim görevlilerinin hakaret boyutuna ulaşan sözler sarf ettiklerini iddia etti. F.D., bilerek yapılan bir haksızlık olduğunu belirterek üniversite yönetiminin bu haksızlığı gidermesini istedi.

İddialara cevap veren üniversite öğretim görevlisi Metin Sağlam, yasaların dışında herhangi bir şey yapılmadığını kaydetti. Üniversitenin yasal bir kurum olduğunun altını çizen Sağlam, yanlış bir şeyin olmadığını vurguladı.