Gaspçı Su Tesisatçısı Çıktı

Avcılar'da su tesisatçısı olarak girdiği evde, anne ve kızını bıçakla tehdit ederek 1500 lira para ve ziynet eşyasını gasp eden zanlı yakalandı.

13 Ocak günü akşam saatlerinde Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Z.K. adlı kadın su tesisatçısı çağırdı. Tesisatçıda çalışan Türkmen asıllı A.C. geldiği evde keşif yaptı. Ertesi gün akşam saatlerinde camı zorlayarak içeri giren A.C. yanına aldığı bıçak ile evde bulunan anne ve kızı bıçak zoruyla tehdit etti. Para isteyen şahıs, evden 1500 lira para ve aynı değerde ziynet eşyası aldıktan sonra olay yerinden kaçtı.

Z.K.'nın olayı polise bildirmesinin ardından Gasp Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Z.K.'nın gasp eden kişinin Türkçesi'nin bozuk olduğunu söylemesi üzerine ekipler, bir gün önce su tesisatı dükkanından eve gelen kişiyi araştırdı. Çalışan kişinin Türkmen asıllı ve Türkçesi'nin bozuk olduğunu öğrenen ekipler, A.C.'yi Avcılar'da kaldığı evde yakaladı. Gayrettepe Asayiş Müdürlüğü'ne getirilen A.C.'nin suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA