Engellilere Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin İşaret Dili Öğreniyorlar

Bursa Gemlik Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ‘İşaret Dili’ kursu başladı.

Engellilere Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin İşaret Dili Öğreniyorlar
Bursa Valiliği Özürlüler Koordinasyon Birimi ve İşitme Engelliler Derneği'nin de katkı sağladığı kursun açılışına Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rüveyda Kılıçlar ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Cura ile kursiyerler katıldı.

Açılışta konuşan Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik, kursiyerlere başarılı bir eğitim süreci diledi. Bilal Çelik, “Gemlik Halk Eğitim Merkezimiz aracılığıyla açılan işaret dili kursumuzla kamu kurumlarında işi olan konuşma ve duyma engelli vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. İhtiyaç olan işaret dili eğitiminin yararlı olacağına inanıyorum.” dedi.

Gemlik'teki okul ve kamu kurumlarında görevli personele yönelik düzenlenen kursa 72 kamu görevlisi katılıyor. Haftanın 4 gününde gerçekleştirilecek ve 30 iş günü olarak planlanan kursta toplam 120 saat eğitim verilecek. İki grup halinde verilecek kursların ilki 7 Şubat – 28 Mart, ikincisi ise 3 Nisan – 24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.