9 Şehidin Katilleri Böyle Yakalandı

Çukurca'da 9 asker ve bir köy korucusunun şehit edildiği bombalı saldırıyı düzenleyen PKK'lılara yardım eden 12 kişinin yakalanmalarına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Teröristlere yönelik operasyon için 1 metrelik karın kalkmasını beklemeyen polis ve jandarma timleri ortaklaşa nefes kesen bir operasyon yaptı

9 Şehidin Katilleri Böyle Yakalandı
Hakkari-Çukurca karayolunda 17 Ağustos 2011'de biri binbaşı 9 asker ve bir köy korucusunun şehit edildiği bombalı saldırının faillerine yardım eden 12 PKK'lının yakalanmasıyla ilgili detaylar ve görüntüler ortaya çıktı.
PKK'lıların Hakkari'nin en işlek caddesinde üniversite öğrencisi Zeki Yeşil'in de yaşamını yitirdiği saldırıya da karıştıkları belirlendi. 1'i Suriye'li 3 teröristin bombaları patlattıktan sonra Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarındaki saldırı yerine 3 kilometre mesafede bulunan bir bölgede yaz boyunca saklanıp sık ağaçlarla kaplı dere kenarında barındıkları tespit edildi.
Teröristlerin yerini belirleyen güvenlik güçleri, 3 köye özel harekatçılar ve jandarma timlerinin katıldığı ortak operasyon düzenledi.

PİKNİK BİLE YAPMIŞLAR
Operasyonun ayrıntıları şöyle: Soruşturmada saldırıyı bizzat gerçekleştiren teröristle belirlendi. Buna göre, Suriye'li Siyabent kod adlı teröristle, Çukurca'lı Hebat kod adlı Şakir Bulut ve Kahramanmaraş'lı Umut kod adlı teröristin saldırının failleri olduğu belirlendi. PKK'lıların eylem talimatını ise örgütün askeri kanat sorumlusu Suriye'li Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in verdiği belirtildi.
Teröristlerin bombaları patlattıktan sonra Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarındaki saldırı noktasına 3 kilometre uzaklıkta bulunan Oğul Köyü'ne gittikleri öğrenildi. Teröristlerin yaz boyunca köyde saklanıp, çok sık ağaçlarla kaplı dere kenarında piknik bile yaptıkları bilgisini alan güvenlik güçleri hemen harekete geçti.

KAR ENGELİNİ KİRPİ'LER AŞTI
Hakkari Terörle Mücadele Ekipleri, Polis Özel Harekat ve Jandarma operasyon timleri önceki gün Kirpi adlı zırhlı personel taşıyıcılarla, Hakkari merkeze 18 kilometre uzaklıktaki Oğul Köyü'nün yanı sıra Dilekli ve Çanaklı köylerine de baskın düzenledi. 1 metreyi bulan kar engeli, zırhlı araçlarla aşıldı. Geniş güvenlik önlemleri altına yapılan operasyonda 3 teröriste ulaşılamadı ancak saldırılarda yardım ettiği öne sürülen 12 kişi gözaltına alındı.