Türkiye Kamu-Sen'den 'Lacivert' Çelenkli Protesto

Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, ‘Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı’nı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto etti.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik ' ten umutlarını kesmediklerini ifade eden grup üyeleri, bakanlık önüne umutlarını tasvir eden ' lacivert ' çelenk bıraktı.
Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık 100 kişi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ' Toplu Sözleşme Kanun Tasarısı ' nı protesto için toplandı. Grup üyeleri, “Yasak değil bakan çelik”, “Hükümet yasanı al başına çal” sloganları attı. Grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son yıllarda özellikle kamu görevlilerinin üzerindeki baskıların giderek arttığını savundu.

Kamu çalışanlarına, düşük ücret karşılığında uygunsuz şartlarda dayatma çalışması yapıldığını söyleyen Koncuk, kamu görevlilerinin örgütlenme, toplu sözleşme ve grev hakkının sulandırıldığını öne sürdü. Tüm çalışanlar için hayati önem taşıyan kazanımların korunması için gerçek anlamda sendikal örgütlenme gerektiğini belirten Koncuk, “Sendika görevlileri, kamu görevlileri sendikası yasasında değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı, bizler için hayati önem taşımaktadır.” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından, grup üyeleri bakanlık önüne ' Lacivert ' çelenk bıraktı. Kamu-Sen Başkanı Koncuk, çelengin neden siyah değil ' lacivert ' olduğunu ise “Sayın Bakandan umudumuzu kaybetmediğimizi göstermek için” sözleriyle açıkladı. Bakanlık önünde bir süre daha slogan atan grup üyeleri, olaysız bir şekilde dağıldı.