Şuhut'taki Doktor Sıkıntısı

Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesindeki doktor sıkıntısı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

İl Sağlık Müdürü Yemenici, ihtiyaç duyulan branşlara kadroların açıldığını ve atamaların en kısa sürede Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağını bildirdi. Yemenici, hizmette bir aksaklık olmaması için istenilen branşlarda doktorların geçici görevlendirme ile Şuhut Devlet Hastanesi'nde Kasım ayından beri görev yaptıklarını belirtti.Şuhut Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı personel dağılım cetveline göre, 2 tane Aile Hekimliği Uzmanı, birer tane de Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı l, İç Hastalıkları Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı kadrosunun bulunduğunu dile getiren Yemenici, ' Bu kadrolardan, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı, kadrolarında tabiplerimiz halen görev yapmaktadırlar. İç Hastalıkları Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı kadroları için, 41-42-43 devlet hizmet yükümlülüğü kurasında ve ocak dönem tayininde yerleştirilmek üzere, müdürlüğümüz tarafından Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nden talep edilmiş 43. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü atamalarında İç Hastalıkları Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı kadrosu 08 Şubat 2012 tarihinde açılmış olup atamaları Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır ' dedi.

Yemenici, 2011'in Kasım ayından bu yana Afyonkarahisar merkezin ve ilçelerindeki doktor ihtiyacı göz önünde bulundurularak, İç Hastalıkları Uzmanı her gün, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Kulak Burun Boğaz Uzmanı doktorların haftanın iki gününde görevlendirildiğini, atama yapılıncaya kadar doktor ihtiyacının geçici görevlendirme yolu ile çözüldüğünü belirtti.
Kaynak: İHA