Recep Gürkan: Nehir Taşkınlarına Karşı Köklü Bir Çözüm Şart

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Recep Gürkan, nehir taşkınlarına karşı yetkililerin köklü bir çözüm bulmaları gerektiğini söyledi.

Recep Gürkan: Nehir Taşkınlarına Karşı Köklü Bir Çözüm Şart
Taşkınların insanlarda yaşamsal kaygılara ve üretim kaybına neden olduğunu anlatan Gürkan, Edirnelilerin bu durumu hak etmediğini belirtti.

Selin başladığı günden bu yana bölgede incelemelerini sürdürdüğünü vurgulayan Gürkan, “Taşkının ilk günü gece 02.00 ' de Karaağaç ' taki göl mahalleye gitmiştik. Oradaki insanların çok ciddi tedirginliği vardı.” dedi.

Meriç Nehri ' nde yaz döneminde yapılan temizleme çalışmasını eleştiren Gürkan, “Geçtiğimiz 8,5 milyon euroluk Avrupa Birliği (AB) projesi ile Meriç Nehri'nin temizlenme olayı gerçekleşti. Şimdi sormak gerekir. Bu mudur nehir temizliği? Kenara konulan kumlar buharlaştı mı? Buharlaşmadığını görüyoruz. Gerçekten ciddi bir çalışma yapılsa, ciddi bir temizlik yapılsa bu sorunu Edirneliler yaşamaz.” açıklamasını yaptı.

Yetkililerin soruna kökten bir çözüm bulmalarını isteyen Gürkan, “Şu anda bu soğukta durmakta zorlanıyoruz. Bu insanlar sabaha kadar 'Sel gelecek mi gelmeyecek mi?' diye bir gözü kapıda bir gözü suda bekleyip duruyorlar. Bu insanlarımızın hak etiği bir durum değil. Biz yetkililerin, ilgililerin buraya gelerek bu konuya köklü bir çözüm getirmelerini istiyoruz. Bulgaristan ' da olacaksa hükümetin bu ülke ile görüşmelere bir an önce başlaması lazım. Yok, sadece bizim tarafımızda nehirlerimizin ıslahı ile bu iş olacaksa nehirlerimizin adam gibi temizlenmesi gerekir.” diye konuştu.

Milletvekili Recep Gürkan, yıllardır Karaağaç Pazarkule ' den Sarıbayır mevkiinden geçen Kapıkule yolu arasındaki köprü projesinin bir an önce hayata geçirilmesini de istedi.