Diyarbakır'da Yangın Söndürme Eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Bağlar Belediye Başkanlığı sivil savunma personeline olası yangınlara karşı eğitim verildi.

Diyarbakır'da Yangın Söndürme Eğitimi
Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda verilen eğitimde Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Şube Müdürü Şeyhmus Belek tarafından yangın söndürme tüpleri teknik özellikleri hakkında detaylı bilgi verildi. Türüne göre yangın söndürücülerinin kullanılmasının hayati önem taşıdığını belirten Belek, insan hayatını korumak için profesyonel, tecrübeli bir ekibin oluşturulması gerektiğini söyledi. Belek, yanıcı ve sıvı akışkan yangınlarının söndürülmesinde köpüğün doğru ve etkili kullanılması gerektiğini belirterek,ayrıca dört yılda bir ateş söndürme cihazlarının içindeki sıvının değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Belek, her zaman ateş söndürme cihazlarının görünür bir yerde olması gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu. Belek, ' Eğitimdeki amacımız bilgilerimizi belediyedeki arkadaşlarımızla paylaşmak ve herhangi bir yangın olayı ile karşılaştıklarında can kaybının önüne geçmektir. Yangın gibi olaylar karşısında soğukkanlı davranmak gerekir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Başkanlığı olarakilimizdeki bütün kurumlara ihtiyaç duydukları konularda yardımcı olmak için buradayız ' dedi. Eğitimin ardından Bağlar Belediye Başkanlığı bahçesinde itfaiye ekipleri tarafından ateşe verilen bir tüp üzerinde sivil savunma personeline uygulamalı tatbikat yaptırıldı. Eğitime Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Başkan Yardımcı Osman Kaya, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Başkanı Medeni Akaya, Sivil Savunma Uzman Vekili Remzi Aydın ve belediye sivil savunma personeli katıldı.
Kaynak: İHA