Coşkun, Güven Tazeledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Oltu İlçesi 10.Olağan Kongresi yapıldı. Belediye Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede Mehmet Coşkun güven tazelerken yeni yönetim kurulu ve il delegeleri de belirlendi.

Coşkun, Güven Tazeledi
Milliyetçi Hareket Partisi Oltu İlçesi 10. Olağan Kongresi ' ne MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, MYK üyesi Prof.Dr. Kamil Aydın, MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ve eski il başkanlarından Nurettin Taşçı, Şimşek Özdemir, Palandöken Belediye eski Başkanı İbrahim Hakkı Asiltürk, Parti İl Genel Sekreteri Kadir Gündoğdu, Olur, Narman, Tortum, Şenkaya ve Pasinler ilçe başkanları ve kalabalık bir partili grubu katılırken kongreye 82 yaşındaki eski MHP kurucu Başkanı Ahmet Taşçı ' da iştirak etti.Kongrede konuşan MHP Oltu İlçe Başkanı Mehmet Coşkun, Türk Milliyetçileri olarak ayrı-gayrılıkları bir kenara bırakarak ' tek bilek, tek yürek ' çağrısında bulundu.Türk Milleti ve Türk Milliyetçileri olarak en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz.” diyen Mehmet Coşkun, son yıllarda Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar oynandığını öne sürdü.Coşkun konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkeyi yönetenler, on yıldır yaptıkları uygulamalar ve çalışmalarla ülkeyi bölünmenin eşiğine getirmiş, Türk Ordusunu etkisizleştirmek için psikolojik baskı uygulamaya başlamıştır. Cumhuriyet kurumlarının içi boşaltılmaya çalışılmaktadır. Dün ülkeye Mürksist-Leninist düzen kurmaya çalışanlarla, Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenler aynı noktada buluşmuşlar, özgürlük ve demokrasi adına Türk Milletinin milli değerleriyle oynanmaktadır.” dedi.

Konuşmasında son günlerde kamuoyuna yansıyan konulara da değinen Coşkun, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ' ün Gençliğe armağan etmiş olduğu 19 Mayıs törenlerinin içinin boşaltılarak etkisiz hale getirilmek istenmesi ve Atatürk ' ün Gençliğe Hitabesi ' nin değiştirilebileceğinin söylenmesi yukarıdaki iddiamızı güçlendirmektedir. Onların rahatsızlıkları Gençliğe Hitabe ' nin içeriğindendir. Gençliğe Hitabe ' de Atatürk bugünleri düşünerek ne demiş, zorla ve hile ile yurdun bütün kaleleri alınmış, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış, yurdun her köşesi işgal edilmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acı ve korkunç olanı, işbaşında olanlar aymazlık ve hainlik içinde bulunabilirler. Kişisel çıkarlarını siyasel istekler ile birleştirebilirler. Millet yoksul ve sıkıntı içinde bitkin düşmüş olabilir. Ey Türk Gençliği, işte bu koşullar içinde bile görevin Türk bağımsızlık ve Cumhuriyeti ' ni korumaktır.”

Milletin dişi ve tırnağı ile biriktirdiği devlet kurumlardan olan Telekom, çimento fabrikaları, şeker fabrikaları, Tekel, Petkim ve bankaların satıldığına vurgu yapan Mehmet Coşkun, “Şuanda vatan toprakları yabancılara satılıyor. İskenderun ' dan Hopa ' ya kadar limanlar satıldı. Bunların yüzde 70 ' i yabancılara satıldı. Millet üretimden uzaklaştırılıp, tüketim toplumu haline getirildi. Türk Ordusu psikolojik yıpratma hareketleriyle milletin gözünden düşürülmüş ve etkisizleştirilmeye çalışılmıştır. Bunun için bu ülkeyi sevenler, birlikte yaşama azim ve kararlılığında olan bizler birlik ve beraberliğimizi korur, farklılığımızı zenginlik olarak görür, birbirimize tahammül gösterirsek, bu düşüncede olanların hevesleri kursaklarında kalacaktır.” Dedi.Protokol üyelerinin de birer selamlama konuşması yaptığı kongrede tek aday ve tek liste olarak yapılan olağan genel kurulda Mehmet Coşkun ve yeni yönetimi güven tazeledi.
Kaynak: İHA