Yenimahalle Kar Timleri Hazır Olda

Yenimahalle Belediyesi, meteorolojiden yapılan hafta sonuna kadar yoğun kar yağışı uyarısını dikkate alarak hazırlıklarını tamamladı.

Yenimahalle Kar Timleri Hazır Olda
  Bugüne kadar karla etkin bir mücadelede bulunan belediye ekipleri, anında müdahale için hazır olda bekliyorlar. Yenimahallelilerin mağdur olmaması ve anında müdahale edebilmek amacıyla Yenimahalle, Batıkent ve Çayyolu olmak üzere üç ayrı merkez kuran belediye, makine parkı ve ekipleriyle yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 'Kar yağışının yoğun hissedildiği bölgelerde zaman kaybetmeden müdahale edilmesi amacıyla altyapı birimimizi üç ayrı merkeze böldük. Bu da bizeyakıt ve zaman tasarrufu sağlıyor. Böylece anında ve etkin bir çalışma yapabiliyoruz 'dedi. Vatandaşların yollarda çile çekmemesi için belediye olarak tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Yaşar, '120 kişilik ekip, 26 tuzlama ve kar küreme kamyonu, 6 greyder,6 kepçe, 2 solüsyon tankeri ve 12 bobcat ile mücadeleye hazırız 'dedi

Çayyolu, Şentepe ve Yenimahalle merkez olarak üç ayrı merkez oluşturan belediye ekipleri, Yenimahalle`yi karış karış dolaşarak çalışmalarını yürütüyorlar. Çayyolu`nda 75`inci Yıl Lisesi arkasına kurulan karla mücadele merkezinde 5 küreme kamyonu, 2 greyder, 1 kepçe, 10 tuzlama kamyonu, 6 bobcat ve buzlanmaya karşı etkili 1 solüsyon tankeri göreve hazır durumda beklerken; Yenimahalle ve Batıkent merkezlerinde ise 4 küreme, 5 tuzlama kamyonu, 2 greyder, 4 kepçe, 5 bobcat, 1 solüsyon tankeri, Şenpete Abdurrahman Oğultürk Pazar Yeri`nde ise 1 tuzlama kamyonu, 1 küreme kamyonu, 2 greyder, 1 kepçe ve 1 bobcat bekletiliyor. Yenimahalle`ye bağlı mahalle statüsünegeçen köy yollarının kapanmaması için çalışmalarını sürdürecekler.  
Kaynak: İHA