Muhtarın Ekmek İsyanı!

Sarıyer'deki ekmek fiyatlarının İstanbul'un diğer ilçelerine göre hem daha yüksek, gramajının da daha düşük olması Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz'ı isyan ettirdi.

Muhtarın Ekmek İsyanı!
  İstanbul`un değişik semtlerinden ekmek getiren Muhtar Ayhan Yılmaz, fiyat ve gramaj farkını ortaya koyarak, konuyu Sarıyer Belediye Meclisi`ne taşıdı. Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantılarını ziyaret eden Yılmaz, Sarıyer`de 4 kişilik bir ailenin diğer ilçelere göre aylık 50 TL daha fazla ekmeğe para ödendiğini belirterek, fiyatların indirilmesini istedi. Muhtar Yılmaz aldığı ekmekleri fişleriyle birlikte meclis üyelerine gösterdi. Yılmaz, Çeliktepe`de 265 gr ekmeğin 75 kuruş, SanayiMahallesi`nde 315 gr ekmeğin 85 kuruş, Sarıyer`de ise 260 gr ekmeğin 1 TL`den satıldığını belirtti

SARIYER NEDEN DAHA FAZLA PARA ÖDÜYOR?

Gruplara ekmekleri bırakarak incelemelerini isteyen Muhtar Yılmaz, 'Biz Sarıyerliler olarak ekmeğe diğer ilçelere göre daha fazla para ödüyoruz. Ben muhtar olarak bizzat görüyorum, her gün birçok vatandaşımız bizlere gelip yardım istiyor. İnsanlarımız zor durumda, asgari ücretle geçinmeye çalışan bir aile ayda ortalama 150-200 lira ekmeğe para ödüyor. Bu insanlar ekmeğe bu kadar para ödedikleri zaman geri kalan parayla nasıl geçinecekler. İnsanlarımıza sahip çıkmak ve hiç değilse ekmekleriyle oynamamakgerekiyor 'dedi.

MUHTAR YILMAZ TÜM YETKİLİLERİ DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ


Sarıyer`deki fırıncı esnafının bu konuda biraz daha duyarlı olmasını isteyen Muhtar Yılmaz, 'Sarıyer Belediyesi`ni ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ni göreve davet ediyoruz. Sarıyer Belediye Meclisindeki meclis üyelerimizi ve özellikle Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi arkadaşlarımızı göreve davet ediyorum. Sarıyer`deki ekmek fiyatlarının normal seviyeye düşürülmesi için herkesin duyarlı davranması ve vatandaşlarımıza sahip çıkılması gerekiyor 'diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETE DİKKAT ÇEKTİ

Asgari ücretin miktarına da dikkat çeken Muhtar Yılmaz, 'Asgari ücretle çalışan bir vatandaş 701 TL alıyor. Pınar Mahallesi`nde en düşük kira 350 TL, vatandaş kirasını ödedikten sonra cebinde 350 TL gibi bir para kalıyor. 4 kişilik bir ailenin günde 5 ekmek aldığını düşündüğümüzde 150 TL ekmeğe ödemek zorunda kalıyor. Geriye kalan 200 TL ile de çocuğunu mu okula gönderecek yoksa evini mi geçindirecek. Hiç olmazsa bu 50 TL`lik fark okula giden çocuklara bir katkı olur 'dedi.

CANARIKAN; SARIYER BELEDİYESİ BU KONUDA ADIM ATMIYOR


Bu konuyu daha öncede gündeme getiren AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan ise, 'Bu konuda çok çaba harcadık ancak nedense Sarıyer Belediyesi olumlu bir adım atmadı. Fiyatların düşürülmesi konusunda bize yardımcı olmadı 'dedi.

Muhtarın bu talebine mecliste grubu buluna tüm siyasi partiler destek verdi. Konu önümüzdeki toplantıda gündeme gelecek
 
Kaynak: İHA